Home recall

Belangrijke veiligheidswaarschuwing

Uit voorzorg worden Jan Linders Vrije Uitloopeieren maat M/L/XL, Witte scharreleieren maat M/L en Jan Linders Bio Eieren maat M/L teruggeroepen uit onze supermarkten. Na onderzoek door de NVWA is gebleken dat een deel van deze eieren een te hoog gehalte fipronil (insecticide) zou kunnen bevatten. Met het oog op de veiligheid van onze klanten is daarom besloten dit product uit onze supermarkten te verwijderen.

Het gaat om:

  • Jan Linders Vrije Uitloopeieren maat M doos 6 stuks met houdbaarheidsdatum 27 augustus
  • Jan Linders Vrije Uitloopeieren maat XL doos 6 stukmet houdbaarheidsdatum 27 augustus
  • Jan Linders Vrije Uitloopeieren maat L doos 10 stuks met houdbaarheidsdatum 27 augustus
  • Witte scharreleieren maat M/L met houdbaarheidsdatum 12 augustus, 16 augustus, 17 augustus en 19 augustus
  • Jan Linders Bio eieren maat M/L doos 6 stuks met houdbaarheidsdatum 12 augustus 
  • Jan Linders Bio eieren maat M/L doos 10 stuks met houdbaarheidsdatum 12 augustus 

Wij roepen consumenten op om deze eieren die zij reeds in bezit hebben niet te consumeren. U kunt deze terugbrengen naar onze supermarkt, u ontvangt het aankoopbedrag terug.

De NVWA trof in eieren met de genoemde eicodes een fipronil-gehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ouders van kinderen wordt aangeraden om hun kind uit voorzorg voorlopig geen eieren met deze eicodes te laten eten.

Eicodes van eieren met acuut gevaar voor de volksgezondheid

Eicodes van eieren met te hoog fipronil-gehalte voor kinderen

De gepubliceerde eicodes zijn tot op bedrijfsniveau. De komende periode zullen steeds meer uitslagen van ei-monsters bekend zijn. De lijst op de site van de NVWA wordt aan de hand daarvan aangepast. Klik hier voor de lijst.

Meer informatie over fipronil in eieren vindt u op de website van de NVWA. Heeft u vragen, neem dan contact op met onze klantenservice via 0800 5265463 of via het contactformulier op onze website