Help
AA

Ingrediënten - 4 personen

    • 2 grote tomaten
    • ui-ringen
    • hamburgers, naturel
    • 4 volle eetl. geraspte belegen kaas
    • 4 broodjes
    • 4 blaadjes ijsbergsla
    • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd het kapje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten. Snijd de tomaten horizontaal doormidden.

Trek met een scherp mesje de schil van de ui. Snijd de ui verticaal doormidden. Leg de uihelften met de platte kant op een snijplank. Snijd de uihelften eerst in smalle reepjes en die reepjes een paar keer dwars door. Bak deze kort met de hamburgers mee.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers ongeveer 5 minuten per kant op een niet te hoog vuur. Schep de hamburgers uit de pan in een vuurvaste lage schaal.

Leg op elke hamburger een plak tomaat. Strooi daar geraspte kaas over. Zet de schaal onder de hete ovengrill. Zodra de kaas is gesmolten, is de cheeseburger klaar. Schep de cheeseburgers uit de schaal op een opengesneden broodje, belegd met een blaadje sla.

 

 

 

Boodschappenlijstje

Wis allesPrint Opslaan