Help

Ingrediënten - 4 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl droge_witte_wijn
  • brood (stokbrood, bruinbrood, notenbrood, etc.)
  • 800 g geraspte belegen (boeren)kaas
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. maïzena
  • 2 eetl. kirsch
VegetarischVegetarisch
Snelle gerechten 15 min

Voorbereiding

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn tegen de kook aan. Snijd het stokbrood en zet dit alvast met het fonduerechaud op tafel.

Bereidingswijze

Voeg tijdens het roeren beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt. Voeg versgemalen peper naar smaak toe. Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door en giet de fondue als deze goed gebonden is in de voorverwarmde fonduepan.

Serveersuggestie

Maak de fondue iets pittiger door er 1 theelepel mosterd, gemalen nootmuskaat, paprikapoeder of cayennepeper aan toe te voegen. Het is ook lekker om 1 eetlepel tapenade, pesto of gehakte tuinkruiden door te fondue te mengen.

Variatie

Naast brood kunnen ook andere ingrediënten in de fondue gedoopt worden zoals cherry/kerstomaatjes, roosjes broccoli, olijven, krieltjes, wortel, champignons, stukjes peer of ananas. Maak eens een tomatenfondue door de wijn te vervangen door 4 dl gezeefde tomaten, 2 eetl. sinaasappelsap, 1 geperst teentje knoflook en enkele druppels tabasco.

Wijnadvies

Plaats hier liefst een Sylvaner, Pinot Blanc of Auxerrois uit de Elzas op tafel. Of laat de keuze op een milde Italiaanse Pinot Grigio vallen. Ook een Müller-Thurgau of Riesling van Rijn en Moezel past perfect (9-11°C).

Boodschappenlijstje

Wis allesPrint Opslaan