Help

Ingrediënten - 4 personen

  • 200 g gemengde_sla (veldsla, ijsbergsla, rode sla)
  • 200 g magere_gerookte_spekblokjes
  • 2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
  • 2 eetl. frambozenazijn  of 2 eetl. rode wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g aardbeien
  • 200 g witte druiven
  • 200 g blauwe bessen
  • voor de dressing:
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. bosvruchtenjam

Salade met zomerfruit en spekjes

Snelle gerechten 25 min

Voorbereiding

Verdeel de sla over 4 borden. Bak de spekblokjes krokant in olijfolie. Blus af met frambozen- of rode wijnazijn. Schep ze uit de pan. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Maak de aardbeien, de druiven en de bessen schoon. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereidingswijze

Verdeel de spekblokjes en de diverse vruchten over de salade. Giet de dressing erover en strooi de pijnboompitten erop.

Variatie

Neem in plaats van pijnboompitten eens pistachenootjes.

Wijnadvies

Deze verrukkelijke salade is op maat gemaakt voor een frisse, fruitige Rosé d'Anjou!

Boodschappenlijstje

Wis allesPrint Opslaan