Help

Ingrediënten - 4 personen

  • circa 250 g gerookte kipfilet
  • 250 g aardbeien
  • 3 bleekselderij
  • 2 appels
  • 1 scheutje citroensap
  • 100 g geroosterde_cashewnoten
  • 1 krop kropsla of ijsbergsla
  • Voor de dressing:
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. mango chutney (uit pot of fles)
  • 1-2 theel. kerrie
  • 1 snufje zout

Salade met gerookte kip en aardbeien

Snelle gerechten 25 min

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in plakjes. Halveer de schoongemaakte en gewassen aardbeien. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de appels in plakjes en bedruppel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak de noten grof. Was de schoongemaakte sla, laat uitlekken en sla droog. Roer voor de dressing de mayonaise, de yoghurt, de chutney en de kerrie door elkaar en breng verder op smaak met wat zout.

Bereidingswijze

Schep de kipfilet, de aardbeien, de bleekselderij en de appel door elkaar. Verdeel de sla over een platte schaal. Schep er de kipsalade op en bestrooi met de cashewnoten. Geef de dressing apart. Eet knapperig brood, bijvoorbeeld stokbrood, ciabatta of Turks brood, bij de salade.

Wijnadvies

Lekker met een stevig smakende cépage Chardonnay of een Chablis (9-11°C).

Boodschappenlijstje

Wis allesPrint Opslaan