Help

Ingrediënten - 6 personen

  • 1 middelgrote meloen_met_zachtgroen_vruchtvlees (Galia)
  • 1 middelgrote meloen_met_oranje_vruchtvlees (Cantaloupe)
  • 1 stuk_rode_watermeloen_van_circa_600_g
  • 3 kiwi's
  • 4 eetl. gembersiroop_of_vloeibare honing
  • 1 citroen_of_2_limoentjes (sap)
  • 1 borrelglas Grand_Marnier
  • 6 bollen vanille-ijs

Vruchtensalade met drie kleuren meloen

Snelle gerechten 25 min

Voorbereiding

Halveer de groene en de oranje meloen, verwijder de draden en de pitten en maak met een balletjessteker balletjes van het vruchtvlees. Steek balletjes uit de watermeloen en verwijder zonodig de zwarte pitten. Schil de kiwi's, halveer ze in de lengte en snijd ze in niet te dunne plakjes. Schep de meloenballetjes en de kiwiplakjes in een kom voorzichtig door elkaar. Roer de gembersiroop of de honing, het citroen- of limoensap en de likeur door elkaar en schep over de vruchtensalade. Zet de kom afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Schep de vruchtensalade nogmaals goed door. Schep in 6 glazen coupes of grote wijnglazen een bol vanille-ijs. Verdeel er de vruchtensalade over en serveer meteen.

Boodschappenlijstje

Wis allesPrint Opslaan