Home Kerstrecepten Bijgerechten Romige koolraap

Romige koolraap

Romige koolraap - Jan Linders

Een koolraap is niet hetzelfde als koolrabi. Een koolraap is een wat zoetige wintergroente met een geel-paarse schil. Koolraap is daarnaast heel gezond en uitermate geschikt om groentefrietjes van te maken.

Ingrediënten
  • 1 koolraap, geschild
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder

Bereiding
Snijd de koolraap in staafjes en kook ze in de slagroom met de crème fraîche, gembersiroop, vijfkruidenpoeder en een beetje zout in ca. 6 minuten net gaar. Serveer de koolraap naar smaak met of zonder roommengsel. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

249
Verstegen

5 Spices 35 g

35 gram
088
Melkan

Verse Slagroom 250 ml

250 mililiter
057
Melkan

Crème fraîche 30%

125 gram
199
Bio+

Bio + koolraap

1 stuk
149
Sum & Sam

Gembersiroop

175 mililiter