Home Streekmaaltijd Rundersteak met Oosterse asperges uit de wok
 

Rundersteak met Oosterse asperges uit de wok

Rundersteak met asperges uit de wok - Jan Linders

Ingrediënten
  • 12 witte asperges
  • 4 rundersteaks
  • 50 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 200 gram peultjes, in reepjes
  • 50 gram taugé, grof gehakt
  • 2 el sojasaus
  • peper en zout

Werkwijze

Schil de asperges 2x rondom en snijd aan de onderkant een stuk af. Kook ze in water met een beetje zout in 6-8 minuten beetgaar. Hierna afgieten. Spoel ze koud en halveer ze.

Bestrooi de rundersteaks met peper en zout. Smelt de boter in een koekenpan en bak ze aan beide kanten in 4-5 minuten bruin en rosé. Leg ze hierna op een plank en dek hem af met aluminiumfolie om te rusten.

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges, oesterzwammen, lente-ui, peultjes en taugé 2-3 minuten. Blus af met de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een rundersteak op een bord en verdeel de groente erover of ernaast. Lekker met rijst.   

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

179

Oesterzwam

150 gram
249

Peulen verpakt

250 gram
099

Taugé

125 gram
ca. 500
Jan Linders

Runder steak naturel 4 stuks

500 gram