Home Rundertartaartje met schorseneer en wortel

Rundertartaartje met schorseneer en wortel

Rundertartaartje met schorseneer en winterwortel - Jan Linders

Ingrediënten
  • 500 gram schorseneren
  • 500 gram waspeen
  • ca. 250 ml melk
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 75 gram boter
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 250 gram champignons, in vieren
  • 2-3 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook ed.)
  • peper en zout

Werkwijze
Boen de schorseneren, doe bij voorkeur handschoenen aan, onder stromend water goed schoon. Hierna schillen met een dunschiller en in stukken snijden van ca. 6 cm. Schil de waspeen met een dunschiller en halveer deze over de lengte. Snijd grote waspeentjes doormidden. Kook de schorseneren in de melk, ze hoeven maar net onder te staan, en een beetje zout net beetgaar. Hierna afgieten maar vang het kookvocht op! Kook de waspeen in water met een beetje zout beetgaar. Hierna afgieten. 

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met een beetje zout gaar. Hierna afgieten en met een stamper fijn maken. Roer met een garde ca. 50 gram boter en ca. 100 ml melk van de schorseneren tot het een smeuïge puree is geworden. Bestrooi met nootmuskaat.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes aan beide kanten in ca. 4 minuten medium. Bestrooi met peper en zout en neem ze uit de pan. Bak in hetzelfde bakvet de champignons mooi bruin. Neem de champignons uit de pan en bak in nog steeds dezelfde pan de schorseneren met waspeen glanzend en warm. Voeg eventueel nog een klein beetje boter toe. Schep de kruiden erdoor.

Leg een tartaartje met champignons op een bord, schep er een flinke lepel aardappelpuree naast en daarbij de schorseneer en wortel.