Home Kerstrecepten Voorgerechten Soeptrio: aardappelsoep, courgettesoep en wortelsoep

Soeptrio: aardappelsoep, courgettesoep en wortelsoep

Soeptrio - Jan Linders

Ingrediënten aardappelsoep
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aardappelen, geschild en in stukken
  • ½ prei, in halve ringen
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 400 ml groentebouillon (van tablet)
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel gehakte pistachenootjes
  • peper en zout
Ingrediënten courgettesoep
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 400 gram courgette, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 400 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • peper en zout
Ingrediënten wortelsoep
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram winterwortel, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 400 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 75 ml zure room
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd
  • peper en zout

Werkwijze aardappelsoep
Verhit de olijfolie en bak de aardappel, prei, bleekselderij en knoflook op een matige warmtebron ca. 10 minuten. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes 5 minuten doorkoken. Pureer de soep, druk hem door een zeef en roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout en strooi de pistachenootjes erover.

Werkwijze courgettesoep
Verhit de olijfolie en bak de ui een paar minuten. Voeg de courgette en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes 5 minuten doorkoken. Pureer de soep, warm hem nog even goed door en roer de crème fraîche, peterselie en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Werkwijze wortelsoep
Verhit de olijfolie en bak de wortel, ui, bleekselderij, paprika en knoflook een paar minuten. Voeg de kruiden toe en bak deze kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten doorkoken. Pureer de soep, warm hem nog even goed door en roer de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout en strooi de amandelen erover.

Presentatietip
Zet 3 kleine kopjes of glaasjes op een bord en schenk in elk kopje of glaasje een soepje. Garneer de aardappelsoep met een sliert slagroom en pistachenootjes, de courgettesoep met een schepje crème fraîche en peterselie of basilicum en de wortelsoep met een schepje zure room en geroosterde geschaafde amandel.

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

099
Perfekt

Runderbouillon blokjes 12 stuks

120 gram
105
Perfekt

Groentebouillonblokjes 12 stuks

120 gram
105
Perfekt

Kippenbouillonblokjes 12 stuks

120 gram
109

Bleekselderij

1 stuk
099

Paprika rood

1 stuk
ca. 076

Winterpeen los

1000 gram
049

Courgette

1 stuk
349
Jan Linders

Kruimig

2500 gram