Home Spareribs gegaard in de olijfolie

Spareribs gegaard in de olijfolie

Biefstuk piri piri van de BBQ met knoflookpuree

Ingrediënten voor de spareribs:
  • 2 grote of 4 kleinere sparerib racks
  • paar takjes tijm, blaadjes fijngehakt
  • paar takjes rozemarijn, naalden fijngehakt
  • 1-2 eetlepels vleeskruidenmix
  • 2 flessen olijfolie
  • peper en zout
  • teentje knoflook

Werkwijze spareribs
Meng de tijm, rozemarijn en vleeskruidenmix met een flinke scheut olijfolie en wrijf hiermee de spareribs in. Bestrooi met peper en zout. Zorg dat je barbecue goed op temperatuur is en rooster de spareribs aan beide kanten tot ze mooi diep bruin zijn. Leg de spareribs in een ovenbestendige braadpan en vul deze met olijfolie tot de spareribs net onder staan. Leg er nog een paar takjes tijm en rozemarijn in. Doe de deksel op de pan en zet hem op de barbecue. Dit noemen we een Dutch Oven. Laat het geheel sudderen tot het vlees van het bot valt.

Oud brood opmaken
Besmeer sneetjes oud brood met de olijfolie van de spareribs. Grill ze bruin en krokant op de barbecue. Wrijf de sneetjes brood in met een teentje gegaarde knoflook en geef ze bij de spareribs.

Belangrijkste boodschappen voor Spareribs gegaard in de olijfolie

575
Perfekt

Olijfolie traditioneel

1000 mililiter
139

Rozemarijn

1 stuk
129

Tijm

1 stuk
ca. 798
Jan Linders

Spare ribs naturel

800 gram