Home Kerstrecepten Voorgerechten Spinazie-komkommersoep met paddenstoelenmix

Spinazie-komkommersoep met paddenstoelenmix

Spinazie-komkommersoep met paddenstoelenmix - Jan Linders

Een soep vol groente! Smakelijke spinazie-komkommersoep met gemengde paddenstoelen. Al onze paddenstoelen worden met zorg en aandacht geteeld door de familie Kanters uit het Brabantse Heeswijk.

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 200 gram gewassen spinazie
  • 800 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
Extra benodigheden
  • keukenmachine
  • staafmixer

Werkwijze
Stoom de komkommer en spinazie ca. 5 minuten. Pureer de komkommer met de spinazie in de keukenmachine. Breng de bouillon aan de kook en voeg de gepureerde komkommer en spinazie toe. Roer goed door en schenk de slagroom en crème fraîche erbij. Roer het geheel glad en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de olijfolie en bak de sjalot met de knoflook een paar minuten op een matige warmtebron. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca. 5 minuten op een hoge warmtebron. Roer de mosterd en honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Presentatietip
Verdeel de paddenstoelen over voorverwarmde diepe borden. Schuim de soep op met de staafmixer en schenk hem voorzichtig bij de paddenstoelen (zorg dat de paddenstoelen goed zichtbaar blijven, bord niet te vol schenken).

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

599
Zuydpunt

Chenin Blanc Viognier 75 cl

750 mililiter
057
Melkan

Crème fraîche 30%

125 gram
1.49 099
099

Spinazie

450 gram
Bekijk aanbieding:
Spinazie ongewassen
269

Paddenstoelen mix

200 gram
059

Komkommer

1 stuk
174
g'woon

Vloeibare Bloemenhoning 350 g

350 gram