Home Salade Streeksensatie

Salade Streeksensatie

Salade streeksensatie - Jan Linders

Ingrediënten
  • 1 krop salatrio
  • 1 gerookte makreel of meerval 
  • 125 gram Onze Trots Bio streekkaas knoflook basilicum
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 4 takjes munt 
  • 2 eieren 
  • 1 eetlepel mayonaise 
  • 1 eetlepel yoghurt 
  •  1 teentje knoflook 
  •  2 eetlepels olijfolie

Werkwijze

Draai aan de onderkant van het salatrio de stronk voorzichtig eraf. Haal de blaadjes los en was ze goed. Droog ze in een slacentrifuge. Verdeel de slablaadjes grof gescheurd over een grote platte schaal.  Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en doe de doperwten erin. Laat deze 2-3 minuten zachtjes koken. Haal ze er hierna met een schuimspaan uit en leg ze in koud water. Kook in dezelfde pan met water de eieren in 5 minuten net hard. Laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in helften of in vieren. Klop een dressing van mayonaise, yoghurt, de uitgeperste knoflook en olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout.

Controleer de makreel of meerval op graten, verwijder het vel en verdeel het visvlees in mooie stukken. Laat de doperwten uitlekken en verdeel ze over de sla. Schenk er een deel van de dressing over. Snijd de kaas in blokjes en verdeel ze samen met het ei, de gerookte vis en muntblaadjes over de sla. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Meenemen: Neem alle ingrediënten voorbereid los mee. Neem de dressing in een fles mee. 

 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

095
Bio+

Doperwten extra fijn

370 mililiter
129

Salatrio

1 stuk
2.19 199
ca. 199
Jan Linders

Meerval

200 gram
7.33 619
ca. 619
Onze Trots

Bio streekkaas knoflook basilicum 50+

808.67 gram