Home Surf & Turf met Limburgse asperges

Surf & Turf met Limburgse asperges

Surf & Turf met Limburgse asperges - Jan Linders

Ingrediënten
  • 300 gram biefstuk
  • 300 gram kabeljauw
  • 1 kg geschilde asperges
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine courgette 
  • 8 plakjes bacon 
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels fijngesneden kruiden (bieslook, basilicum, peterselie ed.)
  • 50 gram roomboter
  • 4 eieren
  • flinke scheut azijn
  • cayennepeper
Extra benodigdheden
  • Lange satéprikkers

Werkwijze
Snijd de biefstuk en kabeljauw in stukken. Snijd de paprika in stukken en schaaf lange repen van de courgette. Meng de olijfolie met de kruiden en breng het op smaak met cayennepeper en zout. Verdeel het mengsel over twee kommen en schep door de ene kom de biefstuk en paprika en in de andere kom de kabeljauw en courgette. Laat dit minstens 15 minuten marineren. Rijg de biefblokjes en paprika om en om aan satéprikkers. Rijg de kabeljauw en courgette ook om en om aan satéprikkers, de courgettereep golvend tussen de kabeljauw. Bewaar de olie van beide.

Breng de asperges in water met een beetje zout en een klontje boter aan de kook, laat ze 6 minuten koken en draai dan de warmtebron uit. Laat de asperges in de pan met water staan. Bak de bacon aan beide kanten in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de bacon grof. Verhit de resterende boter en laat hem mooi bruin worden. Breng een pan met water, een beetje zout en de azijn aan de kook. Draai de warmtebron zover terug dat het water net niet meer borrelt. Breek elk ei in een apart kopje, roer met een lepel een kolkende beweging in de pan en schenk er voorzichtig een eitje bij. Laat het eitje 3 minuten pocheren. Laat ze schrikken in ijskoud water. Pocheer zo ook de andere 3 eitjes. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.

Verhit in de tussentijd een grilpan of grilplaat. Bak de spiezen rondom in ca. 4-5 minuten gaar. Zowel de biefstuk als de kabeljauw hebben niet heel lang nodig.  Verdeel de asperges over de borden en leg er een gepocheerd ei op. Schenk er de boter over. Leg de spiezen naast de asperges en bedruppel de spiezen met de juiste olie. Verdeel de bacon over de spiezen en bestrooi het geheel eventueel met fijngesneden kruiden. Lekker met gekookte aardappeltjes of gebakken krieltjes.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

499
Vismarine

Kabeljauwfilet

540 gram
219
Jan Linders

Bacon

120 gram
ca. 539
Jan Linders

Biefstuk 2 op schaal

270 gram
089

Paprika rood

1 stuk
089

Courgette

1 stuk
ca. 598

Asperges los

1000 gram