Home Kerstrecepten Voorgerechten Thaise kippensoep met kalkoen, shii-take en taugé

Thaise kippensoep met kalkoen, shii-take en taugé

Thaise kippensoep met kalkoen, shi-take en tauge - Jan Linders

Ga voor een Oosters tintje met dit recept van Bas van Kranen. Goed gevulde soep met kalkoenblokjes, paksoi, shii-take en taugé. Lekker pittig door de rode pepertjes, en heerlijk fris door de kokosmelk. Zeker smullen!

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroengraspuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
  • 1 rood pepertje, zonder zaad in stukjes
  • 800 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 500 ml kokosmelk
  • sap van ½ limoen
  • 200 gram taugé
  • ½ paksoi, in repen
  • 100 gram shii-take, goed schoongepoetst en in plakjes
  • 300 gram kalkoenfilet, in blokjes
  • Verse takjes koriander, grof gehakt (naar smaak)

Werkwijze
Verhit de olijfolie en bak citroengraspuree, knoflook, ui, gember, pepertje en een beetje koriander, zodat de smaken vrij komen. Schenk de bouillon, kokosmelk en limoensap erbij en laat dit ca. 10 minuten zachtjes koken. Hierna de soep zeven en opnieuw aan de kook brengen. Voeg de taugé, paksoi, shi-take en kalkoen toe en laat dit zachtjes ca. 6 minuten koken tot de kalkoen gaar is. 

Presentatie
Verdeel de soep over 4 of 6 borden en garneer met verse koriander en eventueel nog wat rode peper. 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

105
Perfekt

Kippenbouillonblokjes 12 stuks

120 gram
175
Go-Tan

Sereh Lemon Grass 100 g

100 gram
ca. 511
Jan Linders

Kalkoenfilet

465 gram
159

Paksoi

1 stuk
199

Shiitake

100 gram
179

Gember verpakt

1 stuk
119

Pepers rood

3 stuks
125

Taugé

200 gram
079
Sum & Sam

Kokosmelk 400 ml

400 mililiter