Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Winterse biefstuk met gegrilde groente en tuinkruidenboter

Winterse biefstuk met gegrilde groente en tuinkruidenboter

Winterse biefstuk - Jan Linders

Ingrediënten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 10 tamme kastanjes, schoongemaakt
  • ½ theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5-kleurenpeper en zout
  • 50 gram roomboter
  • 4 kogelbiefstukken
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 4 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijnsneden
  • 2 teentje knoflook, uitgeperst

Werkwijze
Leg de ui, sjalot, knoflook, champignons, pompoen en kastanjes op een ingevette bakplaat. Bestrooi met de Provençaalse kruiden, 5-kleurenpeper en zout en bedruppel met de olijfolie. Rooster de groente in ca. 30 minuten onder de grill bruin en gaar.

Meng voor de tuinkruidenboter 100 gram gezouten roomboter, bieslook, peterselie en knoflook. Kruid met 5-kleurenpeper en zout. Zet de verse tuinkruidenboter op kamertemperatuur.

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kogelbiefstukken aan beide kanten in ca. 4-5 minuten mooi bruin en rosé. Kruid op het laatst met een beetje peper en zout en leg er een blokje verse tuinkruidenboter op. Serveer de gegrilde groente bij de biefstuk. Lekker met een knolselderij-aardappelpuree.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

199
Melkan

Roomboter gezouten

250 gram
ca. 699
Jan Linders

Bio kogelbiefstuk 2 op schaal

250 gram
059

Peterselie

15 gram
099

Bieslook

15 gram