Home Kerstrecepten Bijgerechten Witlof met spek van de barbecue

Witlof met spek van de barbecue

Witlof met spek van de barbecue - Jan Linders

Ingrediënten
  • 4 struikjes witlof
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klont boter
  • sap van ½  citroen
  • 8 plakken katenspek
  • olijfolie 
 

Bereiding
Verhit de barbecue voor. Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Doe de witlof in een schaal met de olijfolie, boter en citroensap en dek af met huishoudfolie. Kook de witlof in ca. 4 minuten beetgaar op de hoogste stand. Neem ze uit de schaal en laat ze goed uitlekken. Wikkel om elke helft een plak katenspek. Bak de witlof met het spek rondom op de barbecue tot het spek krokant is. Leg ze op een schaal. 

Tip
Het botermengsel kan eventueel nog over de witlof worden gedruppeld. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

575
Perfekt

Olijfolie traditioneel

1000 mililiter
219
Jan Linders

Katenspek

120 gram
1.49 099
099

Witlof verpakt

500 gram
Bekijk aanbieding:
Witlof
059

Citroenen

1 stuk