Home Witlofsalade met sperzieboontjes, chorizo en munt

Witlofsalade met sperzieboontjes, chorizo en munt

Witlofsalade met chorizo en munt - Jan Linders

Ingrediënten

  • 250 gram sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3-4 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
  • 2 tomaten, in plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 250 gram chorizoworst, in plakjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 250 gram trostomaatjes, losgehaald
  • 2 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • peper en zout

Werkwijze
Kook de sperzieboontjes in water met een beetje zout beetgaar. Hierna afgieten, koud spoelen en goed laten uitlekken. Verdeel de blaadjes witlof over een grote schaal en verdeel de plakken tomaat erover. 

Verhit de olijfolie en bak de ui met de chorizo al omscheppend tot de chorizo uitgebakken is. Blus af met de balsamicoazijn, schep de trostomaatjes erdoor en bak nog 2 minuten. Schep de sperzieboontjes, munt en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat dit tot lauwwarm afkoelen en verdeel dit met het chorizovocht over de witlof zodat je meteen een dressing hebt. Strooi de geitenkaas erover.

Geef er als je dit voor de luncht eet stukken Turks brood bij. Als volledige maaltijd kun je gare couscous door het chorizomengsel mengen en warm op de witlof scheppen.