Home BBQ recepten

BBQ: recepten en tips

BBQ recepten René Brienen - Jan Lindersq

Lees voordat u aan de slag gaat met onze BBQ recepten deze gouden tips van sterrenkok René Brienen. Zo wordt uw BBQ helemaal een succes!

  • Neem de tijd. Steek de BBQ een uur voor gebruik aan voor de mooiste gloed in de houtskool.
  • Zorg voor goed BBQ-gereedschap. Denk ook aan een goede borstel voor het rooster. Olie na het schoonborstelen het rooster in en wrijf met keukenpapier tot er geen roet meer van af komt.
  • Durf bijzondere smaak- en geurmakers te gebruiken, zoals hooi. Verpak je BBQ vlees met hooi in een stuk aluminiumfolie. Plaats het pakketje vervolgens op de BBQ en veeg het hooi na het garen van het vlees. Heerlijk!
  • BBQ-en maakt dorstig. Zorg dus voor een koud biertje of mooie fles wijn binnen handbereik. Gegrild vlees vraagt om vrij stevige wijnen als Cabernet Sauvignon of Tempranillo. Open bij vis van de BBQ witte wijnen, bijvoorbeeld een Chardonnay of Sauvignon Blanc. Schenk een droge, maar fruitige rosé bij gegrilde groenten.

BBQ recepten met vlees

Een hamburger en spiesje mogen bij je BBQ natuurlijk niet ontbreken, maar met de Mixed Grill van entrecote, runderspies en Pacanya van sterrenkok René Brienen steel je helemaal de show.

BBQ recepten met vlees

BBQ recepten met vis

Vis is zeer geschikt voor op de BBQ en een gezond alternatief voor vlees. Gegrild is vis al lekker op zichzelf, maar je kunt het ook combineren met vlees voor een surf en turf!

BBQ recepten met vis

BBQ recepten met groente en fruit

Geroosterde groente zijn minstens zo lekker als gegrild vlees! Verpak ze in folie of verwerk de groente in spiesjes. En probeer ook eens fruit op de BBQ om de avond heerlijk af te sluiten.

BBQ recepten met groente en fruit