Home Klantenservice Veelgestelde vragen? Aanbiedingen en (spaar)acties

Aanbiedingen en (spaar)acties

Waarom krijg ik geen korting op het totale bedrag aan boodschappen?

Over de volgende artikelen geven wij geen korting uit: promoties, geneesmiddelen, rookwaren, statiegeld, tariefvuilniszakken, postzegels, telefoonkaarten, strippenkaarten en zuigelingenvoeding nummer 1.

Wat kan ik doen als een aanbieding niet verkrijgbaar is?

Wanneer een aanbieding niet meer verkrijgbaar is in jouw supermarkt, kun je de kassamedewerker om een tegoedbon vragen. Dit geldt niet voor op=op aanbiedingen en producten die niet standaard in het assortiment zitten. Zodra het product weer voorradig is, koop je het product alsnog tegen de aanbiedingsprijs.

Ik heb een vraag over een aanbieding of actie. Waar kan ik terecht?

Je kan jouw vraag altijd stellen aan een medewerker in jouw Jan Linders supermarkt. Je kunt ook het contactformulier invullen. Of bel met onze klantenservice: 085 888 9526 (op werkdagen tussen 08:30 - 17:00 uur).

Op de aanbiedingenpagina staan bij een actie varianten vermeld die niet beschikbaar zijn in mijn supermarkt. Hoe kan dit?

Bij een actie die geldig is op alle varianten van het desbetreffende product, vermelden wij 'alle varianten' in de actiecommunicatie. Het assortiment kan echter verschillen per supermarkt en het kan dus zijn dat niet iedere variant van het desbetreffende product beschikbaar is in jouw supermarkt. 

Hoe kan ik een gratis babypakket aanvragen?

Heb je het Jan Linders babypakket langs zien komen, en probeer je 'm te bestellen? Lees dan even verder.
Het gratis Jan Linders babypakket is helaas niet meer verkrijgbaar. Het is dan ook niet meer mogelijk om een pakket aan te vragen. Heb je het babypakket al aangevraagd en hiervoor een ophaalbewijs van ons ontvangen, dan kun je deze gewoon nog ophalen bij jouw Jan Linders supermarkt.

Ik ben niet tevreden over een product dat ik gespaard heb. Waar kan ik terecht?

Je kan je vraag of klacht het beste melden bij een medewerker in de supermarkt. Je kan ook het contactformulier invullen. Vermeld duidelijk om welk product het gaat en wat jouw klacht is. Zo kunnen we je snel mogelijk verder helpen.

Waarom krijg ik geen spaarzegel of -punten over het totale bedrag aan boodschappen?

Over de volgende artikelen mogen wij geen spaarzegels of -punten uitgeven: geneesmiddelen, rookwaren, statiegeld, tariefvuilniszakken, postzegels, telefoonkaarten, strippenkaarten en zuigelingenvoeding nummer 1.