Home Tartaartje van rundvlees met gebakken kwarteleitjes

Tartaartje van rundvlees met gebakken kwarteleitjes

Ingrediënten
  • 100 gram ossenhaas
  • 10 gram appel 
  • 10 gram sjalot 
  • 5 gram kappertjes
  • 10 gram augurk 
  • 5 gram Limburgse mosterd 
  • 50 ml mayonaise
  • peper en zout 
  • 4 kwarteleitjes 
  • 10 gram fijngehakte peterselie
Materialen
  • steekring

Werkwijze
Snijd alle ingrediënten (behalve het eitje en de peterselie) fijn en meng ze goed door elkaar met de mosterd en de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Vorm het mengsel met behulp van een ring tot tartaartje. Ook een stukje pvc kan prima dienst doen als steekring. Met een cocktailstamper aandrukken. Vervolgens à la minute de kwarteleitjes bakken en deze vlak voor het serveren op het tartaartje leggen. Bestrooien met een beetje fijn gehakte peterselie.

Tip! Gebruik kant-en-klare carpaccio in plaats van ossenhaas. 

Serveertip
Serveer het tartaartje op een mooi klein schaaltje. Of presenteer het tartaartje samen met een bonbon van preimousse met gerookte zalm en een groentespiesje op venkelsalade op één bord als voorgerechtje.  

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

2 voor 300
279

Flespompoen

1 stuk
Bekijk aanbieding:
Pompoen of flespompoen
2 voor 300
235

Pompoen

1 stuk
Bekijk aanbieding:
Pompoen of flespompoen