Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Bonbons van preimousse met gerookte zalm

Bonbons van preimousse met gerookte zalm

Ingrediënten
  • 2 stuks prei, in fijne ringetjes
  • 100 gram spinazie
  • 600 ml (slag)room
  • 1 eetlepel crème fraîche 
  • peper en zout
  • 10 gram Verstegen ui-poeder 
  • 5 blaadjes gelatine
  • Vismarine gerookte Noorse zalmfilet
  • mosterd-dillesaus 
  • enkele takjes dille
  • eventueel een dotje Jan Linders kruiden roomkaas
Materialen
  • keukenmachine of staafmixer
  • slagersfolie

Werkwijze
Blancheer de spinazie samen met de fijngesneden prei in ruim water. Warm de room en crème fraîche op en voeg de prei en spinazie toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en ui-poeder en pureer het vervolgens in de keukenmachine (of staafmixer) tot een glad geheel. Week de blaadjes gelatine in een bakje water en knijp ze goed uit. Voeg toe aan het mengsel en laat nog even in de keukenmachine doordraaien. Daarna het mengsel koud wegzetten in een schaaltje of glaasje en op laten stijven zodat hij daarna op de gewenste manier verwerkt kan worden.

Leg plakjes gerookte zalm op de folie. Spuit hierop de preimousse met behulp van een spuitzak als kleine bolletjes op de gerookte vis. Vorm er mooie bonbons van door ze strak in te draaien in het plastic en laat zo opstijven in de koelkast. Verwijder de folie voor het serveren. Meng de opgeklopte slagroom met mosterd-dillesaus. Spuit of lepel een dotje van deze mousse op de bonbon en leg hierop ter garnering een takje dille. Of gebruik kruiden roomkaas in plaats van mosterd-dillemousse.

Tip! In plaats van slagersfolie kunt u ook diepvrieszakken nemen en openknippen.

Variatietips
In plaats van prei kunt u ook paddenstoeltjes of sjalotjes gebruiken. De zalm kan vervangen worden door gerookte forel. Ook leuk om mee te garneren: Snijd prei heel erg fijn en frituur deze kort. Dit geeft een lekkere bite! In plaats van bonbons kunt u ook (forel)rolletjes maken. 

Forelrolletje
Leg de visfilet (bijvoorbeeld forelfilet) in de lengterichting op slagersfolie. Spuit hier de preimousse op en rol het geheel in de lengterichting strak op als een soort toffee. Koud wegzetten in de koelkast en 1 dag op laten stijven. Voor het serveren de folie verwijderen en de rollade in plakjes snijden. De plakjes rollade kunnen op dezelfde manier gegarneerd worden als de bonbons. 

Blancheren - kooktechniek
 

  •  

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

119
Melkan

Slagroom 35% vet

250 mililiter
798
Vismarine

Gerookte Noorse zalm

200 gram
179

Spinazie

450 gram
2 voor 100
079

Prei

1 stuk