Ingrediënten
- 200 gram venkel, fijngesneden
- 20 gram augurk, fijngesnipperd
- 10 gram sjalot, fijngesnipperd
- 10 gram appel, in kleine stukjes
- 50 ml mayonaise
- 5 gram kruiden, fijngesneden
- peper en zout
- tempurabeslag
- 150 gram courgette, in blokjes van 2 bij 2 cm
- 150 gram champignons
- 150 gram broccoli, in kleine roosjes
- een beetje losse bloem
Materialen
- frituurpan of een losse pan met arachideolie
- keukenpapier
- satéspiesje
- steekring
|
Werkwijze Venkel beetgaar afkoken en vermengen met de overige ingrediënten (augurk, sjalot, appel, mayonaise en kruiden). Op smaak brengen met zout en peper. Vorm met een ring een taartje van de venkelsalade. Kook de blokjes courgette af en dep ze droog. Bak de champignons en kook de broccoliroosjes. Bestrooi ze daarna met peper en zout, en rol de stukjes achtereenvolgens door de bloem en door het tempurabeslag. Direct frituren, houdt het mandje in beweging! Rijg de verschillende stukjes groente om en om aan de spiesjes en plaats deze op de venkeltaartjes. Direct serveren!
Serveertip Maak een tomaat-fonduesausje om de groentespiesjes in te dippen.
Werkwijze tempurabeslag Voeg 1 kopje ijskoud (belangrijk!) bruisend bronwater en 1 kopje gezeefde bloem bij elkaar en klop met een vork (of 2 stokjes) tot een luchtige massa. Roer vooral niet met een mixer, dan wordt het beslag te glad en is de luchtigheid minder. Maak altijd kleine hoeveelheden beslag en gebruik het direct. Verwarm
de olie (arachideolie olie, eventueel met een beetje sesamolie gearomatiseerd).
Rol het ingrediënt door wat bloem, dan door het tempurabeslag en frituur het
product direct in de olie.
|