Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Groentespiesjes op frisse venkelsalade

Groentespiesjes op frisse venkelsalade

Ingrediënten
  • 200 gram venkel, fijngesneden 
  • 20 gram augurk, fijngesnipperd
  • 10 gram sjalot, fijngesnipperd 
  • 10 gram appel, in kleine stukjes
  • 50 ml mayonaise 
  • 5 gram kruiden, fijngesneden
  • peper en zout 
  • tempurabeslag
  • 150 gram courgette, in blokjes van 2 bij 2 cm 
  • 150 gram champignons
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes 
  • een beetje losse bloem
Materialen
  • frituurpan of een losse pan met arachideolie
  • keukenpapier 
  • satéspiesje 
  • steekring

Werkwijze
Venkel beetgaar afkoken en vermengen met de overige ingrediënten (augurk, sjalot, appel, mayonaise en kruiden). Op smaak brengen met zout en peper. Vorm met een ring een taartje van de venkelsalade. Kook de blokjes courgette af en dep ze droog. Bak de champignons en kook de broccoliroosjes. Bestrooi ze daarna met peper en zout, en rol de stukjes achtereenvolgens door de bloem en door het tempurabeslag. Direct frituren, houdt het mandje in beweging! Rijg de verschillende stukjes groente om en om aan de spiesjes en plaats deze op de venkeltaartjes. Direct serveren!

Serveertip
Maak een tomaat-fonduesausje om de groentespiesjes in te dippen. 

Werkwijze tempurabeslag
Voeg 1 kopje ijskoud (belangrijk!) bruisend bronwater en 1 kopje gezeefde bloem bij elkaar en klop met een vork (of 2 stokjes) tot een luchtige massa. Roer vooral niet met een mixer, dan wordt het beslag te glad en is de luchtigheid minder. Maak altijd kleine hoeveelheden beslag en gebruik het direct. Verwarm de olie (arachideolie olie, eventueel met een beetje sesamolie gearomatiseerd). Rol het ingrediënt door wat bloem, dan door het tempurabeslag en frituur het product direct in de olie.

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

089

Venkel

1 stuk
109

Broccoli

500 gram
079

Courgette

1 stuk
225
Saitaku

Tempura batter mix

150 gram