Home Appels

Smaakvolle handappels uit eigen streek: Elstar en Kanzi appels!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Ook onze seizoensproducten halen we natuurlijk zo veel mogelijk vertrouwd uit eigen streek. Daarom halen we, zodra het seizoen begint, onze appels uit verschillende regio's van Limburg. Daar zorgen onze telers voor de lekkerste handappels, welke je van september tot en met april bij jouw Jan Linders vindt. 

Kenmerken

Elstar

Elstar appels zijn één van de bekendste appels in Nederland. De handappel heeft een heerlijke zoetzure smaak en een stevig, roomwit vruchtvlees. Dat maakt de appel lekker sappig en fris, maar ook ideaal voor verwerking in appelmoes of gebak. In Blitterswijck worden ze met zorg en aandacht geteeld totdat ze perfect van smaak zijn én er heerlijk uitzien – met de herkenbare, helderrode blos!

Elstar appels bewaar je het beste op een koele plaats of in de koelkast. In de koelkast kun je ze gemakkelijk 2 weken bewaren. Liggen de appels naast een banaan op de fruitschaal? Dan rijpen ze sneller!

Kanzi

De Kanzi is een knapperige appel met een zoetzure smaak. Uit het vuistje opeten als gezond tussendoortje is bij deze appel het lekkerst. Je kunt met appels eindeloos variëren. Zo kun je ze verwerken in een frisse fruitsalade of in warme gerechten. Je kunt de appels vullen en bakken in de oven, stoven of frituren. Maak van Kanzi appels ook eens een taartbodem of vul een cake met een lekkere compote.

Een Kanzi appel is na aankoop circa 2 weken houdbaar. Bewaar appels op een koele, donkere plaats. Bij voorkeur in de koelkast, dan blijven ze tot wel 4 weken goed.


Variëren met appels  

De appel is niet alleen lekker uit het vuistje, maar ook uitermate geschikt voor verwerking in koude gerechten, warme gerechten én natuurlijk gebak! De lekkerste gerechten hebben wij voor je geselecteerd: van salades tot smoothies, uit de oven of in gebak. Allemaal even lekker door de lekkere appels uit eigen streek! 

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Gepofte appel met amandelkoekjes en honing

Gepofte appel met amandelkoekjes en honing