Home Appels

Extra informatie

Smaakvolle handappels uit eigen streek: Elstar appels!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Ook onze seizoensproducten halen we natuurlijk zo veel mogelijk vertrouwd uit eigen streek. Daarom halen we, zodra het seizoen begint, onze Elstar appels uit het Limburgse Blitterswijck. Daar zorgt teler Cremers voor de lekkerste handappels, welke je van september tot en met april bij jouw Jan Linders vindt. 

 

Zoetzure appels met een frisse, sappige smaak

Elstar appels zijn één van de bekendste appels in Nederland. De handappel heeft een heerlijke zoetzure smaak en een stevig, roomwit vruchtvlees. Dat maakt de appel lekker sappig en fris, maar ook ideaal voor verwerking in appelmoes of gebak. In Blitterswijck worden ze met zorg en aandacht geteeld totdat ze perfect van smaak zijn én er heerlijk uitzien – met de herkenbare, helderrode blos!

Elstar appels bewaar je het beste op een koele plaats of in de koelkast. In de koelkast kun je ze gemakkelijk 2 weken bewaren. Liggen de appels naast een banaan op de fruitschaal? Dan rijpen ze sneller!

Variëren met appels  

De Elstar appel is niet alleen lekker uit het vuistje, maar ook uitermate geschikt voor verwerking in koude gerechten, warme gerechten én natuurlijk gebak! De lekkerste gerechten hebben wij voor je geselecteerd: van salades tot smoothies, uit de oven of in gebak. Allemaal even lekker door de lekkere appels uit eigen streek! 

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Gepofte appel met amandelkoekjes en honing

Gepofte appel met amandelkoekjes en honing