Home Appels en peren

Appels en peren uit eigen streek

Appels en peren

De klassieker onder het fruit uit de streek, appels en peren! Er zijn onnoemelijk veel soorten. Denk bijvoorbeeld aan de Elstar- en Jonagold appels. Beide fris en zoet, maar toch heel verschillend. Ook onder de peren is veel variatie. De conference peren zijn het bekendste soort. Iedere appel- en peersoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Kies zelf uw favoriet!

Lekker en gezond
Appels zijn niet alleen gezond, maar vooral ook erg lekker. Ze zitten boordevol vitamine C, calcium en ijzer. En ze bevorderen de spijsvertering. Peren hebben door de hoeveelheid vezels net zo'n gunstig effect op de spijsvertering. De vrucht is ook rijk aan vitamine C en K.

Bewaren en bereiden
Op een fruitschaal zijn appels en peren enkele dagen te bewaren. Wilt u ze langer bewaren? Leg ze dan in de koelkast. Peren koopt u doorgaans wanneer ze nog vrij hard zijn. Laat ze daarna in een schaal nog een twee dagen narijpen. Wanneer een peer net onder het steeltje een beetje in te drukken is, is de peer rijp. Appels zijn uit de hand te eten tot ze slap worden. Daarna functioneren ze nog prima in een appelflap of appeltaart.

Tip: Maak de lekkerste gerechten met onze appels en peren! Deze drie heerlijke variaties hebben we al voor u geselecteerd: 

Varkensfilet met peer
   
Appel-rozijnenpannenkoekrolletjes
   
Makreelsalade met appel