Home aspergechallenge-dag-1

Dag 1 #aspergechallenge

Vandaag ben ik begonnen met de aspergechallenge: vijf dagen lang eet ik drie keer per dag asperges.  Ik begin deze eerste dag met een ontbijt met flensjes, een frisse salade als lunch en ik sluit af met een lekkere pasta. Ik heb erg veel zin in deze week, maar ik vind het ook een beetje spannend! 

#Ontbijt #flensjesmetasperges
We beginnen de dag uiteraard met het ontbijt. Ik besluit dit recept van flensjes met asperges te maken. Flensjes vind ik heerlijk, net als asperges natuurlijk. Over de combinatie heb ik mijn twijfels, maar ik ben aangenaam verrast! Ik vind dit recept niet geschikt voor een snel ontbijtje, maar des te meer voor een uitgebreide brunch op zondag #jammie!

#Lunch #aspergesalademetappel
Deze salade met appel, asperges, bacon en geitenkaas eet ik als lunch. Heerlijk, weer eens wat anders dan een boterham met kaas! En net zo gemakkelijk mee te nemen naar school of je werk.

Voor dit recept grill ik de asperges. Dit geeft een hele andere smaak dan wanneer je ze kookt. Dankzij het grillen, blijven de asperges lekker knapperig. Daarnaast is het ook een hele snelle manier van asperges bereiden; ca. vijf minuten grillen en smullen maar! Wat dikkere asperges kun je in de lengte doormidden snijden of eerst even kort koken. Dan weet je zeker dat ze goed gaar zijn.

#Diner #pennemetaspergesenham
Pasta is altijd goed. Deze penne met asperges en parmaham is een ideaal recept voor een drukke doordeweekse avond. Lekker snel klaar te maken, maar vooral ook erg lekker! Voor dit recept kun je zowel groene als witte asperges gebruiken (of allebei). Ik kies voor witte asperges. Je zou denken dat ik mijn portie witte asperges wel gehad heb voor vandaag, maar niks is minder waar. 

Tip: bij Jan Linders kun je ook geschilde asperges kopen. Dit scheelt je veel tijd en moeite, waardoor je nog sneller aan tafel zit te genieten!

Flensje met geroosterde aspergesAspergesaladePenne met asperges