Home aspergechallenge-dag-3

Dag 3 #aspergechallenge

Vandaag alweer de derde dag van de aspergechallenge. Ik ben op de helft! De asperges smaken nog steeds, maar ik ben vandaag wel toe aan een ontbijt zonder asperges. Ik kies er daarom voor om vandaag gewoon te ontbijten met yoghurt en fruit. Om toch aan drie eetmomenten met asperges te komen, maak ik vandaag heerlijke hapjes met asperges!

#Lunch #bladerdeegtaartmetasperges
Asperges met ham kennen we allemaal, maar dit recept steekt de klassieke combinatie in een nieuw jasje! Ik vind dit een erg lekkere lunch en het is eenvoudig te bereiden. Het kost alleen wat geduld, want de bladerdeegtaart moet 40 minuten in de oven. Maar daarna kun je genieten van een heerlijke lunch. Deze taart is ook ideaal om mee te nemen naar school of je werk. Ook lijkt dit recept mij uitstekend geschikt als diner. Maak er dan bijvoorbeeld een frisse salade bij.

#Diner #aspergesmetkip
Wat ben ik blij dat je veel kanten op kunt met asperges. Je kunt asperges combineren met zoveel smaken en er zijn veel verschillende bereidingswijzen. Gelukkig maar, anders zou mijn eetpatroon wel erg saai en eenzijdig zijn deze week! Vanavond maak ik asperges met kip en champignonsaus. Een nieuwe combinatie voor mij! Omdat ik gisteravond al aardappeltjes gegeten heb, maak ik dit recept met rijst. Zo zie je maar weer dat er voldoende afwisseling mogelijk is met asperges!

#Hapje #bladerdeeghapjesmetasperges
Nog meer bladerdeeg vandaag! Ik heb namelijk nog bladerdeeg over van de taart, dus deze hapjes lijken mij een goed plan. Ook heb ik nog wat groene asperges over van mijn ontbijt op dag 2, dus ik kies ervoor om dit hapje te maken met groene asperges. Ik denk dat dit hapje het goed doet op feestjes. Toch wat anders dan een bakje zoutjes of chips. En het is super makkelijk:

  • Smeer de (ontdooide) bladerdeeg in met kruidenkaas
  • Beleg met gerookte zalm en (gekookte) asperges
  • Rol de plakjes mooi op, en leg ze 15 minuten in de oven
  • Klaar! Eet smakelijk. 

Bladerdeegtaart met asperges en ham Asperges met kip en champignonsaus Zalmbroodjes met groene asperges