Home aspergechallenge-dag-5

Dag 5 #aspergechallenge

De laatste dag van de challenge vandaag! Aan de ene kant jammer, maar ik ben ook wel weer toe aan andere groente dan asperges. Ik kies vandaag voor een aspergeloos ontbijt en maak in plaats daarvan een heerlijk hapje met gefrituurde asperges.

#Lunch #maaltijdsalademetasperges
Maar eerst de lunch: een heerlijke en super vullende maaltijdsalade! Dit gerecht is ook goed geschikt voor het diner. Dit is een van mijn favoriete lunches van deze week. Asperges met een gekookt eitje blijft namelijk een gouden combinatie!

#Diner #risottometasperges
Ik vind dit een erg feestelijk en romantisch gerecht om deze week mee af te sluiten. Ik heb nog nooit eerder risotto gemaakt, maar het lukt redelijk goed. Je moet er alleen wel continue bij blijven en de bouillon in gedeeltes toevoegen aan de rijstkorrels. Hmm, weer een heerlijk recept. Ik ga de asperges toch wel missen denk ik. Gelukkig is het aspergeseizoen nog niet helemaal ten einde, dus we kunnen nog even genieten van deze heerlijke groente!

#Hapje #gefrituurdeasperges
Ik heb deze week asperges onder andere gekookt en gegrilld, maar nog niet gefrituurd. Dit is misschien niet de meest gezonde manier van asperges bereiden, maar wel super lekker! Let op: je moet de asperges nog wel even koken voor je ze frituurt. Ook voor dit recept kun je kiezen voor groene of witte asperges. Of natuurlijk een combinatie. Naast de bladerdeeghapjes met asperges, doet dit recept het zeker weten ook goed op feestjes. Ik heb wat mensen uitgenodigd om te komen proeven en ook zij waren erg enthousiast! Zelfs degenen die normaal geen grote aspergefans zijn.

Zo, dat was mijn aspergechallenge. Ik vond het super leuk om te doen. Deze week heb ik asperges gegeten op manieren waarop ik ze nog nooit gegeten had, zoals gefrituurd of op flensjes. Ondanks de vele asperges die ik op heb, was mijn menu van afgelopen week verrassend afwisselend! Ik raad het iedereen aan om eens te experimenteren met asperges. Laat jezelf verrassen! Oh, en vergeet niet dat het ook nog eens goed is voor de lijn.

Smakelijk!

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

Risotto met asperges, zalm en garnalen Gefrituurde asperges met mangosalsa