Home aspergechallenge

#aspergechallenge

Esmée haalt alles uit het seizoen!
Asperges zijn mijn favoriete groente. Helaas zijn witte asperges maar kort verkrijgbaar; ik baal altijd als het aspergeseizoen weer voorbij is. Daarom wil ik dit jaar alles uit deze groente halen!

Esmée

Aspergesoep of asperges met ham vind ik heerlijk, maar er zijn nog veel meer verrassende recepten te maken met asperges. Ik laat je deze week zien hoe veelzijdig asperges zijn. Zo veelzijdig zelfs, dat je drie keer per dag asperges kunt eten, zonder dat ze vervelen! Alle recepten deel ik natuurlijk met jou.

Naast het ontdekken van heerlijke recepten brengt deze week nog een ander voordeel met zich mee: asperges zijn namelijk super gezond! Deze groente zitten vol vitamines, zoals vitamine B1, B6 en C. Ook zijn asperges rijk aan foliumzuur, aminozuren en antioxidanten. Daarnaast bevatten asperges weinig calorieën en geen vetten of cholesterol. Goed voor de lijn dus!

 

Dag 5

De laatste dag van de challenge vandaag! Aan de ene kant jammer, maar ik ben ook wel weer toe aan andere groente dan asperges.

Lees de hele blog

Dag 4

Tot nu toe was ik nog erg enthousiast over de aspergechallenge, maar vandaag begin ik met frisse tegenzin. Ik besluit vandaag weer te ontbijten met asperges, ondanks dat ’s ochtend vroeg asperges koken niet mijn favoriete start van de dag is.

Lees de hele blog

Dag 3

Vandaag alweer de derde dag van de aspergechallenge. Ik ben op de helft en de asperges smaken nog steeds!

Lees de hele blog

Dag 2

De eerst dag zit erop, en ik ben de asperges gelukkig nog niet beu. Ik kies er voor om deze ochtend wat variatie aan te brengen in mijn eetpatroon.

Lees de hele blog

Dag 1

Vandaag ben ik begonnen met de aspergechallenge: vijf dagen lang eet ik drie keer per dag asperges. Ik heb erg veel zin in deze week, maar ik vind het ook een beetje spannend!

Lees de hele blog