Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Asperges 2018

Extra informatie

Asperges uit onze eigen achtertuin

Asperges

De allerlekkerste producten uit onze regio: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving.

Direct van het veld zo in de supermarkt 

Onze AA-kwaliteit asperges komen van onze teler Teboza uit het Limburgse Helden. Asperges horen bij het zuiden. Onze klanten verdienen alleen de beste asperges die er zijn. Bekijk hieronder de actuele prijzen van onze verse asperges.

Recepten, inspiratie & de beste tips

Het aspergeseizoen is kort, dus willen we er optimaal van genieten! Op deze pagina vind je alles over onze AA-kwaliteit asperges en delen we de lekkerste recepten en de beste tips voor bereiding met je!

Risotto met asperges, zalm en garnalen

Gefrituurde asperges met mangosalsaGegrilde witte asperges met saffraansaus

 

 

 

 

 

 

 

Kijk voor meer lekkere aspergerecepten onderaan deze pagina!

AA-kwaliteit asperges uit Helden

Wij zijn trots op de topkwaliteit AA-asperges van onze teler Teboza uit het Limburgse Helden. Deze asperges 20-28 mm dik, de beste die er zijn; verser vind je ze nergens! Dit is nou écht de smaak van het zuiden en daar weten wij natuurlijk alles van.

Onze asperges komen al sinds 2007 rechtstreeks van onze teler Teboza. Verskenner Tim is op bezoek gegaan bij onze teler Teboza om te zien hoe asperges groeien en het aspergesteken er nu aan toe gaat.

Wat is de beste kooktijd voor asperges?

Het is belangrijk om je verse asperges goed te schillen (dit leggen we je hieronder uit) en ze niet te lang te koken. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges: gemiddeld 5 tot 8 minuten. Voel met een vork tussentijds voorzichtig of de asperges al gaar zijn. Kies hieronder een lekker recept uit ga direct aan de slag!

Asperges schillen doe je zo

Hoe bewaar ik mijn asperges het beste?

Witte asperges wikkel je het liefst direct na thuiskomst in een vochtige theedoek en leg je vervolgens in de koelkast. Groene asperges bewaar je het best in een open plastic zak in de koelkast.

Nog langer genieten van je asperges? Vries ze dan in!

Schil de asperges, stop ze in een plastic diepvrieszak en leg ze in de vriezer. Je kunt ze 4 tot 6 maanden bewaren. Ontdooien voor gebruik hoeft niet, je kunt ze direct in een pan met kokend water doen!

De lekkerste aspergerecepten

 Het aspergeseizoen is kort. Haal daarom alles uit deze heerlijke groente en eet zo vaak mogelijk asperges. Saai? Zeker niet! Varieer met deze recepten!

Flensje met geroosterde aspergesAspergesaladePenne met asperges

Omelet met groene asperges en kaasAspergesoep met geroosterde hamAsperges met gebakken schol en peterseliesaus

Bladerdeegtaart met asperges en hamAsperges met kip en champignonsausZalmbroodjes met groene asperges

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccioAsperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas