Ons favoriete streekproduct: asperges!
Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit onze eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog én passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.
Zo ook onze asperge-teler Teboza uit het Limburgse Helden, waar we al sinds 2007 mee samenwerken. Al 14 jaar lang vers van het land, zó in onze supermarkten! Onze asperges zijn van AA-kwaliteit, wat wil zeggen dat ze tussen de 20 en 28 millimeter dik zijn.
Hoe verser, hoe lekkerder!
Het aspergeseizoen loopt traditioneel vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni. Toch zijn asperges vaak al eerder verkrijgbaar, wanneer ze in kassen worden geteeld. Wist je dat je bij asperges snel kunt zien en horen of ze vers zijn? Zo hoor je, wanneer je een verse asperge doormidden breekt een harde knak, en komt er sap uit de onderkant van een verse asperge wanneer je hier op knijpt. Hoor je geen knak of komt er geen sap uit? Dan zijn ze niet meer vers. Hartstikke handig om te weten, want bij asperges geldt: hoe verser, hoe lekkerder!
Om ‘het witte goud’ optimaal te bewaren wikkel je ze in een vochtige, schone theedoek. Op die manier zijn ze 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Volop variatie: 3x anders met asperges
Asperges zijn een echte delicatesse en we genieten er extra van omdat ze niet altijd vers verkrijgbaar zijn. Met de zachte kenmerkende smaak kun je de asperge op talloze manieren bereiden. En een gezond voordeel: asperges zitten boordevol vitamine B en C!

... met asperges van Teboza uit Helden!

#1 Rundersteak met Oosterse asperges uit de wok

#2 Gerookte zalm met geroosterde asperges en basilicumdressing
