109

Aubergine

Hoewel aubergine doet denken aan de Mediterrané komen de meesten gewoon uit Nederland! Zoals uit het Gelderse Bemmel. 

109
  • Prijs per 1,09

Combineert goed met...

Grand Italia
Lasagne tradizionali
239
Grand Italia
Sugocasa tradizionale
279
Jan Linders
Rundergehakt
799

Productinformatie

Aubergines uit het Gelderse Bemmel Aubergine uit Nederland
Hoewel de aubergine de meesten doet denken aan mediterrane gerechten, komt onze aubergine vaak van Nederlandse bodem. In Bemmel teelt Arwin Valkenburg in zijn bedrijf De Linge Aubergine onze heerlijke aubergines. Zijn ras 'Beyonce' staat bekend om zijn ovale, slanke vruchtvorm en donkerpaars glanzende kleur.

Aubergine bewaren
Bewaar aubergines op een koele plaats, bijvoorbeeld in de voorraadkast, maar niet in de koelkast. Aubergines zijn namelijk zeer gevoelig voor lage temperaturen. Gare aubergine kan lang bewaard worden in de diepvries. Een aubergine is op zijn best wanneer hij stevig aanvoelt, glanst en geen rimpels of vlekken heeft.

Vrucht of groente?
De aubergine, ook wel 'eierplant' genoemd, is zowel een vrucht als een groente is en valt in dezelfde categorie als de komkommer, tomaat en paprika.

Gezond en Lekker
De aubergine is een ware kalium-kampioen. Daarnaast bevat de vrucht magnesium en foliumzuur. 

Bereidingswijze aubergine
Eet de aubergine niet rauw, dit kan maag- en darmklachten veroorzaken. U kunt de aubergine (roer)bakken, koken en stomen. Gril hem eens op de barbecue of vul ze en bak ze in de oven. 

Recepten met aubergine

Noedels met gemarineerde aubergineAuberginesaladeLasagne van aubergine

  • Inhoud 1 stuk
  • Land van herkomstSpanje

ingrediënten, voedingswaarde, etc.

Land van oorsprong

Nederland


Disclaimer
De ingrediënten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.