Home BBQ recepten BBQ recepten met groente en fruit

BBQ recepten met groente en fruit

Wilt u eens helemaal los gaan met paprika's tijdens de BBQ? Wat dacht u van 3 kleuren paprikasoep, een feestelijke rood, geel en groene Griekse salade of paprika's op cederhout? Onze sterrenkok René Brienen heeft de mooiste recepten met deze kleurrijke groente voor u samengesteld.

Paprikasoep 3-kleuren met kip, zalm en crème fraîche
   
Griekse salade 3-kleuren in paprika
   
Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Groente van het rooster
Gegrild vlees is onweerstaanbaar, maar geroosterde groente zijn minstens zo lekker. Eigenlijk kunt u elke groentesoort op de BBQ leggen. Harde groente als wortels, pastinaken en rode biet moet u wel eerst even voorgaren voordat u ze roostert. Kook ze heel even, bestrijk ze licht met olie of een marinade en gril ze tot ze rondom mooie streepjes hebben.

Zachte groente als cherrytomaatjes, courgettes en aubergines kunt u prima verwerken in spiesjes. Wissel de groente af met blokjes vlees of met blokjes stevige pittige kaas als halloumi of feta.

Fruit van de BBQ
Naast vlees, vis en groente van de BBQ past fruit ook uitstekend op de BBQ. Vooral hard fruit als ananas is makkelijk te grillen, omdat zij hun vorm en textuur niet verliezen. Rijg allerlei soorten hard fruit aan een spies en grillen maar.

Zacht fruit kan ook op de BBQ, maar heeft meer aandacht nodig doordat het snel papperig wordt. Echter, als u het goed bereid is het heerlijk om de BBQ avond mee af te sluiten! 

BBQ recepten met groente en fruit

Banaan met gesmolten butterscotch-chocolade
   
Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip
   
Baked potato met roomsalsa
Hummusburger met gegrilde aubergine en fetasaus
   
Veggie spiesen met kruidensalsa
   
Mediterrane courgette-paprikaspiesjes