Home BBQ liefhebber

Bijzonder vlees voor op de BBQ

Speciaal voor de échte BBQ-liefhebbers hebben we nu extra bijzondere, grote stukken BBQ-vlees. Zoals Picanha en Côte de Boeuf! Dit bijzondere BBQ vlees bestel je eenvoudig bij een van onze medewerkers in de filialen. Vandaag besteld is overmorgen ophalen in de supermarkt.

Hieronder vertellen we hoe je dit BBQ-vlees het beste kunt bereiden. Op proefhetzuiden.nl vind je de lekkerste recepten. Steek de BBQ maar aan!

BBQ spek aan het stuk ca. 1250 gram

BBQ spek aan het stuk ca. 1250 gram

Bereiden op de grill of BBQ: gaar het vlees met gesloten deksel circa 120 minuten op een temperatuur van 100-120 graden.

Bereiden in de oven: verwarm de oven voor op 120 graden en gaar het vlees in 120 minuten.

BBQ spek aan het stuk € 8,99 per kg


BBQ picanha ca. 900 gram

BBQ picanha ca. 900 gram

Bereiden op de BBQ: verhit de BBQ tot een temperatuur van 135 graden is bereikt. Leg de picanha met de vetrand naar boven op het rooster van de BBQ op het minder hete deel en sluit de deksel. Laat circa 1,5 uur roken of tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt.

BBQ picanha € 27,99 per kg

BBQ procureur ca 1200 gram

BBQ procureur ca 1200 gram

Bereiden op de BBQ: gaar het vlees op de BBQ met gesloten deksel circa 120 minuten op 120 graden tot een kerntemperatuur van 70 graden.

Wist je dat je van procureur ook pulled pork kunt maken? Stop het gegaarde vlees in aluminiumfolie en voeg appelsap toe. Gaar het vlees 7-9 uur op 120 graden tot een kerntemperatuur van 90 graden.

BBQ procureur € 8,99 per kg

BBQ Côte de Boeuf ca. 700 gram

BBQ Côte de Boeuf ca. 700 gram

Bereiden op de BBQ: laat de Côte de Boeuf op de BBQ dichtschroeien en bruin worden. Zet het rooster dan hoger en laat rustig gaar worden tot de kerntemperatuur 57 graden is. Keer het vlees om voor een gelijke garing. Neem het vlees van de BBQ, dek het af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

BBQ Côte de Boeuf € 19,98 per kg

BBQ entrecote ca. 800 gram

BBQ entrecote ca. 800 gram

Bereiden op de BBQ: Haal het vlees ongeveer 1,5 uur voor bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Plaats het stuk vlees op indirect vuur tot een kerntemperatuur van 43 graden is bereikt. Keer het vlees in de tussentijd een keertje om.

Zorg dat je kolen op de BBQ heet genoeg zijn zodat je het stuk vlees met een kerntemperatuur van 43 graden nog even heel kort op direct vuur kan grillen (tot een kerntemperatuur van 45 graden) aan beide zijden voor een mooie grill kleur.

Laat de entrecote afgedekt met aluminiumfolie minstens 10 minuten rusten. Snijd dunne plakken van het vlees.

BBQ entrecote € 24,90 per kg

BBQ rib eye ca. 800 gram

BBQ rib eye ca. 800 gram

Bereiden op de BBQ: Haal het vlees een half uur van te voren uit de koelkast. Strooi royaal grof zeezout over de ribeye .

Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 230 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, verwarm deze mee. Haal het zout van je ribeye en dep deze droog. Grill de ribeye 2 minuten per zijde. Laat je vlees zo veel mogelijk op 1 plek liggen, gebruik de deksel van de BBQ om vlammen te voorkomen. Als de kerntemperatuur 50 graden is haal je de ribeye van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie. Pak hem niet in, want dan gaart het vlees te ver door. Snij het vlees in mooie dunne plakken en bestrooi met alleen peper. Eet smakelijk

BBQ rib eye € 24,90 per kg

BBQ porchetta gekruid

BBQ porchetta gekruid

Bereiden op de BBQ: Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast en bestrijk het met olijfolie, peper en zout. Plaats het stuk vlees op indirect vuur totdat een kerntemperatuur van 72 graden is bereikt. Keer het vlees in de tussentijd een keertje om. Plaats het vlees vervolgens nog even kort op direct vuur om een krokante korst te krijgen. Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens aan te snijden. Dit product door en door verhitten.

BBQ porchetta gekruid € 9,99 per kg

BBQ varkensbraadstuk vacuum

BBQ varkensbraadstuk vacuum

Bereiden op de BBQ: Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast. Kruid het naar smaak en gaar het vlees op de BBQ met gesloten deksel in circa 120 minuten bij een temperatuur van 100-120°C. Dit product door en door verhitten (kerntemperatuur 72 graden).     

BBQ varkensbraadstuk vacuum € 8,99 per kg

De lekkerste BBQ-recepten

Laat je inspireren door de lekkerste BBQ-recepten op proefhetzuiden.nl!