Beenham ‘Dutch oven’ met lekkere groente
Een 'Dutch oven' is een braadpan met pootjes. Door de pootjes is de braadpan makkelijk boven hete kolen te plaatsen, zodat je een idee van een oven krijgt. Sterrenkok René Brienen zet de braadpan op een BBQ om hetzelfde effect te creëren. Zo maakt u ook makkelijk zelf uw eigen 'Dutch oven' om de lekkerste BBQ gerechten te maken!
Ingrediënten voor de beenham:
|
Werkwijze beenham 'Dutch oven' met lekkere groente Bestrijk de beenham met appelstroop en bestrooi met peper en zout. Sluit de barbecue, maar doe geen deksel op de pan! Laat dit ca. 15 minuten door en door warm worden en licht roken. Neem hierna de beenham uit de pan en snijd hem in plakken. Doe de groente in een schaal en leg de plakken beenham erop. Bedruip met het bakvocht uit de pan.
|
Ingrediënten voor de perziken:
|
Werkwijze warme perzik kaneel en vanille Haal de perziken eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal het vanillestokje eruit, maar bewaar deze. Voeg 50 gram suiker aan het kookvocht toe en breng dit terug aan de kook. Laat dit zachtjes tot een siroop inkoken. Doe 2 halve perziken in een ovenvast schaaltje en steek er een half vanillestokje en half kaneelstokje in. Schenk er wat siroop over. Zet de schaaltjes op de barbecue en laat eventueel een eucalyptustak op het rooster meesmeulen. Sluit de barbecue en laat de perziken nog 5-8 minuten op de barbecue garen. Hierna serveren met eventueel een bolletje roomijs. Schenk er nog wat siroop over. |