650

Jan Linders Limousin Biefstuk

Van Limousin runderen uit natuurgebieden in Limburg en Noord-Brabant. In deze natuurgebieden grazen de runderen in alle ruimte en rust, daardoor is het vlees extra mals. 

650
  • Prijs per kilo25,98

Combineert goed met...

Champignons fijn
099
Jan Linders
Dunne friet
153
Maggi
Mix champignonsaus
099

Productinformatie

Rundvlees uit de streek
Al ons reguliere verse rundvlees komt van Limousin runderen die gehouden worden in natuurgebieden in Brabant en Limburg. Dit vlees staat bekend om zijn uitgebalanceerde smaak, een mooie structuur en uitstekende malsheid. 

Malsheidgarantie
De combinatie van dit Limousin runderras en de ruimte en rust maakt het rundvlees van Jan Linders heerlijk mals. Zo mals dat wij een malsheidsgarantie afgeven.

Biefstuk bakken
De perfecte biefstuk bakken kan soms lastig zijn, maar met deze basis voor een goede medium biefstuk komt dat helemaal goed. Haal de biefstuk een kwartier voor het bakken uit de koelkast. Dat zorgt voor minder vochtuitloop tijdens en na het bakken. Dep de biefstuk aan beide kanten droog met een theedoek die niet pluist. 

Zet een grote koekenpan op het vuur en voeg olie toe. Zorg dat de koekenpan groot genoeg is zodat de oppervlakte voldoende ruimte geeft om de biefstuk in beweging te houden. Als de olie begint de golven is die voldoende heet om de biefstuk in te bakken.

Kruid de biefstuk met wat zout naar smaak en leg hem in de pan. Beweeg het vlees om de 20 seconden door de pan. Door het 'dansen' van de biefstuk in de pan gebruikt u de optimale hitte van de pan. Het vuur kan nu op middelmatig. Als het vlees aan een kant mooi bruin is, draai de biefstuk dan om en bak de andere kant ook bruin.

Voeg na ongeveer 3 minuten een lepel boter toe en zet het vuur laag. Schenk met een lepel het bakvocht en gesmolten boter over het vlees. Haal de biefstuk uit de pan en laat hem op een bord naast het fornuis een minuut rusten. Dit zorgt ervoor dat er minder vocht vrij komt tijdens het aansijden. 

Recepten met biefstuk
Serveer bij die perfect gebakken biefstuk een heerlijke sausje of snijd de biefstuk in reepjes voor in een Oosterse salade. 

Biefstuk met cacao-barbecuesaus - Jan LindersBiefstuk met ansjovisdressing - Jan LindersBiefstuk met oosterse wokgroenten - Jan Linders

  • Inhoud 250 gram

Disclaimer
De ingrediƫnten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.