Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Biefstuk

Biefstuk perfect bereiden? Volg dit recept!

Biefstuk chimichurri met geroosterde maïs en aardappel

Ingrediënten
  • 500 gram smaakaardappelen roodschillig
  • 2 maïskolven
  • 2 theelepels cayennepeper 
  • 400 gram (kogel)biefstuk
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de roseval aardappelen in gelijke stukken. Snijd de maïskolven in dikke plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardappel en maïs. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met (zee)zout en cayennepeper. Hussel door elkaar en doe de geraspte kaas over de aardappeltjes. Bak dit ca. 25 minuten in een oven van 200 ˚C. Schep af en toe om. 

Pel de knoflook en hak hem grof. Pureer met een staafmixer de knoflook, peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout tot chimichurri. Verwarm een grillpan. Besmeer de biefstukken met de chimichurri en gril ze om en om in ca. 5-6 minuten gaar, maar nog wel rosé. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat ze rusten.

Snijd de tomaten in stukken en meng er de rest van de chimichurri door. Verdeel de tomatensalade over 4 borden. Snijd de biefstukken in plakken en leg ze naast de tomatensalade. Schep er de geroosterde aardappel en maïs bij.

Wijntip
Chateau La Besage La Grand Cuvée Bergerac, rode wijn met een uitgebalanceerde smaak van pruimen, vanille en rijpe rode vruchten. 


Extra tips voor de perfecte biefstuk

  1. Laat de biefstuk voor bereiding op kamertemperatuur komen
  2. Het om en om bakken zorgt ervoor dat de boter in de pan niet verbrand
  3. Laat het vlees 2-3 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat er minder bloed uit het biefstuk komt

 

Eet smakelijk!