Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Bijvangst

Bijvangst

Bijvangst

Sinds kort ligt er bijvangst in de schappen van Jan Linders. Ook minder bekende vissoorten verdienen namelijk een plekje in het schap én op ons bord. Wat bijvangst is en waarom het goed is om een minder bekende vis uit de Noordzee te eten, dat lees je hier. Ook hebben we een aantal verrassende maaltijdsuggesties met bijvangst voor jou op een rij gezet.

Wat is bijvangst?
Nederlandse kottervissers vissen voornamelijk op tong en schol. Maar op de Noordzeebodem zwemmen allerlei vissoorten door elkaar. Wat er naast tong en schol in het visnet terecht komt, noemt men bijvangst. Ze zijn minstens zo gezond en net zo makkelijk te bereiden als de bekendere vissoorten.

Waarom is bijvangst eten goed?
Wanneer wij onbekendere vissoorten zoals schar, wijting en schelvis meer eten, dan hoeft er minder hard op tong en schol te worden gevist en wordt het milieu gespaard. Hiermee is er een betere balans tussen wat er gevangen wordt en wat wij eten.

Nieuwsgierig geworden naar de smaak van bijvangst? Probeer eens één van deze drie recepten waarbij je de vissoort vervangt door bijvangst zoals schar en wijting. Bijvangst is namelijk net zo lekker en verantwoord! Eet smakelijk!