Home Blauwe bessen

Favoriet zomerfruit: de lekkerste zoete blauwe bessen uit eigen streek!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Ook onze seizoensproducten halen we natuurlijk zo veel mogelijk vertrouwd uit eigen streek. En dus ook ons zomerfruit! Onze blauwe bessen zijn o.a. afkomstig uit Kelpen-Oler, waar ze met aandacht worden geteeld door teler Bormans. Onze blauwe bessen uit eigen streek vind je juli t/m september bij jouw Jan Linders.

Lekker fris met een zoete smaak   

Blauwe bessen zijn het allerlekkerst wanneer ze een mooie, donkerblauwe kleur hebben. De bessen hebben een milde, zoete bosbesachtige smaak die heerlijk smaakt in héél veel gerechten. Onze bessen worden met zorg geteeld en pas geplukt wanneer ze helemaal goed zijn van smaak. En dat proef je terug! Heerlijk fris en een zoete smaak. Bessen horen lekker knapperig te zijn: met een ware smaakexplosie tot gevolg!

Blauwe bessen bewaar je het beste in een papieren zak in de koelkast. Het belangrijkste is dat ze niet vochtig worden, dus als je ze in een bakje of op een bord wilt bewaren is het slim om er een keukenpapiertje onder te leggen. In de koelkast kun je bessen 1 tot 3 dagen bewaren. Wil je ook in de winter genieten van dit heerlijke zomerfruit uit eigen streek? Vries ze dan in! Dat doe je door ze naast elkaar op een bord of in een bakje te leggen. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar vast vriezen! Als ze bevroren zijn kun je ze in een bakje of zakje in de diepvries leggen.  

Variëren met blauwe bessen

Juist door de heerlijk frisse smaak zijn blauwe bessen bijna overal lekker bij. Een populaire combinatie is met yoghurt en granola of in gebak, maar wist je dat je ze ook kunt stoven of kunt verwerken tot een sausje voor bij het wild? Wij selecteerden de lekkerste recepten met blauwe bessen voor je!  

...met de lekkerste blauwe bessen uit eigen streek!

...met de lekkerste blauwe bessen uit eigen streek!

#1 Purple bowl

#1 Purple bowl

#2 Taartje van gepocheerde kip met avocado en blauwe bessen

#2 Taartje van gepocheerde kip met avocado en blauwe bessen

#3 Pannekoekjes met blauwe bessen en limoncello-room

#3 Pannekoekjes met blauwe bessen en limoncello-room

Bij jouw Jan Linders

256
Jan Linders

Blauwe bessen

125 gram
205
Onze Trots

Appel-blauwe bessensap

750 mililiter
249
Onze Trots

Ambachtelijke jam blauwe bessen

0.32 kilogram