Home Bloemkool

Een populaire groente uit eigen streek: de bloemkool!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Zodra het weer kan halen we ook onze bloemkool vertrouwd uit eigen streek. Van juni tot en met november komen onze bloemkolen o.a. van teler Wijnen uit het Limburgse Maasbree. Echte streekgroente dus!

Een typische koolsmaak: mild en licht bitter

Bloemkool is één van de meest populaire groente in Nederland. De ronde koolsoort heeft een milde, en daarmee toegankelijke, smaak wat ervoor zorgt dat je er volop mee kunt variëren in bereiding. In roosjes, in plakken gesneden of als geheel: allemaal even lekker!

Onze bloemkool kun je het beste bewaren in de koelkast. Daar blijft de groente tot ongeveer een week houdbaar. Wil je ‘m langer bewaren? Verhit de bloemkool dan kort voordat je de groente invriest. In de diepvries blijft de bloemkool tot 12 maanden houdbaar. 

Een typische koolsmaak: mild en licht bitter 

Variëren met bloemkool

De bekendste bereiding van bloemkool blijft toch echt op z’n oer-Hollands: met aardappelen, een gehaktbal en saus. De meesten serveren bloemkool gekookt, maar wist je dat je bloemkool ook prima kan stoven, roosteren of zelfs BBQ’en? Laat je inspireren door onze recepten en varieer met bloemkool!  

Kabeljauw met geroosterde bloemkool op aardappelpuree

Kabeljauw met geroosterde bloemkool op aardappelpuree

Bloemkoolsalade met kip en bulgur

Bloemkoolsalade met kip en bulgur

Bij jouw Jan Linders

269

Bloemkool

1 stuk
139

Bloemkool half

1 stuk