Home Bokbier

Proost op de herfst!

De herfst vier je natuurlijk met bokbier én de Beste Speciaalbiersupermarkt van heel Nederland! 

In Nederland wordt al sinds 1869 bokbier gebrouwen. Herfstbok is altijd boven de 6% alcohol en daarmee onderscheidt het zich van de "gewone pils". Dit komt doordat er in bokbier twee keer zoveel mout zit als in een pilsje. Vind je ook dat bokbier altijd een heerlijk zoete en kruidige smaak heeft? Dit komt doordat het mout op 150 graden Celcius wordt gedroogd. De suikers gaan hierdoor karameliseren.

Samen heffen we 't glas op de herfst!

Onze bokbier favorieten

Ook dit jaar hebben we weer een bijzondere selectie bokbieren voor je op een rij gezet. Hieronder vind je onze favorieten die je dit seizoen zeker een keertje moet proberen.

Jopen Johannieter

Jopen Johannieter

Frontaal Heel Holland Bockt

Frontaal Heel Holland Bockt

122
Grolsch

Herfstbok

0.3 liter
115
Hertog Jan

Bockbier

0.3 liter
175
La Trappe

Trappist bock ale.

0.33 liter
200
Chouffe

Bok 6666

0.33 liter
219
Brugse Zot

Bok

0.33 liter
249
De eeuwige jeugd

Bokkelul

0.33 liter
339
Rock city

Smulbock

0.33 liter
359
Frontaal

Heel holland bockt

0

Inspiratie & tips

Stoofpotje van Limousin rundvlees, bokbier en appelstroop

Stoofpotje van Limousin rundvlees, bokbier en appelstroop

Dé klassieker uit het zuiden! Heerlijk zacht met ons Limousin rundvlees. Jan Linders kiest voor runderen die grazen in de natuurgebieden van Limburg en Noord-Brabant. Hier grazen ze in alle rust en ruimte en dat komt de kwaliteit van het vlees absoluut ten goede.

Bekijk het recept >>

Organiseer je eigen bokbier proeverij!

Organiseer je eigen bokbier proeverij!

Organiseer met onze bokbier favorieten je eigen proeverij aan huis. Maar hoe doe je dat en welke bokbieren moet je kiezen? Alle tips vind je op proefhetzuiden.nl. Dat wordt gegarandeerd een geslaagde avond met veel gezelligheid!

Lees meer >>

Het perfecte bokbier glas

Het perfecte bokbier glas

Het perfecte glas voor een bokbiertje is een tulpglas. Verwarm het bolle deel van het glas met je hand, zo worden de aroma's in het bier versterkt (bier drinken doe je namelijk 80 procent met je neus). Bokbier is het lekkerst wanneer je het op 8 of 9 graden drinkt.

Lees meer >>