Home Bokbier

Proost op de herfst!

De herfst vier je natuurlijk met bokbier én de Beste Speciaalbiersupermarkt van heel Nederland! 

In Nederland wordt al sinds 1869 bokbier gebrouwen. Herfstbok is altijd boven de 6% alcohol en daarmee onderscheidt het zich van de "gewone pils". Dit komt doordat er in bokbier twee keer zoveel mout zit als in een pilsje. Vind je ook dat bokbier altijd een heerlijk zoete en kruidige smaak heeft? Dit komt doordat het mout op 150 graden Celcius wordt gedroogd. De suikers gaan hierdoor karameliseren.

Samen heffen we 't glas op de herfst!

Onze bokbier favorieten

Ook dit jaar hebben we weer een bijzondere selectie bokbieren voor je op een rij gezet. Hieronder vind je onze favorieten die je dit seizoen zeker een keertje moet proberen.

050
Grolsch

Herfstbok

0.3 liter
050
Bavaria

Herfstbok

0.3 liter
050
Brand

Dubbelbock

0.3 liter
050
Hertog Jan

Bockbier

0.3 liter
067
Gulpener

Herfstbock

0.3 liter
100
La Trappe

Trappist bock ale.

0.33 liter
190
Chouffe

Bok 6666

0.33 liter
133
Brugse Zot

Bok

0.33 liter
249
Weihenstephaner

Vitus 50cl

0.5 liter
050
Alfa

Herfstbok

0.3 liter
147
Barbar

Bok

0.33 liter
160
Jopen

Johannieter dubbelbock

0.33 liter
050
Grolsch

Gerijpte herfstbok

0.3 liter
299
Uiltje

Apfelstrudel doppelbock

0.33 liter

Inspiratie & tips

Bokbier & spijs

Bokbier & spijs

Bokbier past perfect bij stoofpot, een biefstuk of een lekker stuk blauwe kaas. Als dessert raden we een heerlijk stukje appeltaart aan, het fruitige proef je namelijk altijd weer terug in de herfstbok. Ook is bokbier heerlijk om mee te koken.

Lees meer >>

Organiseer je eigen bokbier proeverij!

Organiseer je eigen bokbier proeverij!

Organiseer met onze bokbier favorieten je eigen proeverij aan huis. Maar hoe doe je dat en welke bokbieren moet je kiezen? Alle tips vind je op proefhetzuiden.nl. Dat wordt gegarandeerd een geslaagde avond met veel gezelligheid!

Lees meer >>

Het perfecte bokbier glas

Het perfecte bokbier glas

Het perfecte glas voor een bokbiertje is een tulpglas. Verwarm het bolle deel van het glas met je hand, zo worden de aroma's in het bier versterkt (bier drinken doe je namelijk 80 procent met je neus). Bokbier is het lekkerst wanneer je het op 8 of 9 graden drinkt.

Lees meer >>