Proost op de herfst!
De herfst vier je natuurlijk met bokbier én de Beste Speciaalbiersupermarkt van heel Nederland!
In Nederland wordt al sinds 1869 bokbier gebrouwen. Herfstbok is altijd boven de 6% alcohol en daarmee onderscheidt het zich van de "gewone pils". Dit komt doordat er in bokbier twee keer zoveel mout zit als in een pilsje. Vind je ook dat bokbier altijd een heerlijk zoete en kruidige smaak heeft? Dit komt doordat het mout op 150 graden Celcius wordt gedroogd. De suikers gaan hierdoor karameliseren.
Samen heffen we 't glas op de herfst!
Onze bokbier favorieten
Ook dit jaar hebben we weer een bijzondere selectie bokbieren voor je op een rij gezet. Hieronder vind je onze favorieten die je dit seizoen zeker een keertje moet proberen.

Jopen Johannieter

Frontaal Heel Holland Bockt
Inspiratie & tips

Stoofpotje van Limousin rundvlees, bokbier en appelstroop
Dé klassieker uit het zuiden! Heerlijk zacht met ons Limousin rundvlees. Jan Linders kiest voor runderen die grazen in de natuurgebieden van Limburg en Noord-Brabant. Hier grazen ze in alle rust en ruimte en dat komt de kwaliteit van het vlees absoluut ten goede.

Organiseer je eigen bokbier proeverij!
Organiseer met onze bokbier favorieten je eigen proeverij aan huis. Maar hoe doe je dat en welke bokbieren moet je kiezen? Alle tips vind je op proefhetzuiden.nl. Dat wordt gegarandeerd een geslaagde avond met veel gezelligheid!

Het perfecte bokbier glas
Het perfecte glas voor een bokbiertje is een tulpglas. Verwarm het bolle deel van het glas met je hand, zo worden de aroma's in het bier versterkt (bier drinken doe je namelijk 80 procent met je neus). Bokbier is het lekkerst wanneer je het op 8 of 9 graden drinkt.