Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Pasen 2018 - Broodje beenham

Beenham uit eigen streek; Onze Trots op een broodje

Broodje beenham

Ingrediënten:

  • 1 gegrilde bourgondische beenham
  • 50 gram boter
  • 2 uien, in ringen
  • 250 gram champignons, in vieren
  • 2 eetlepels fijngesneden verse (blad)peterselie
  • 4 broodjes naar keuze
  • 4-8 el honing-mosterddressing
  • peper en zout

Brunch- of lunchgerecht voor 4 persoon - bereidingstijd: 20 minuten + 90 minuten voorbereidingstijd.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Zorg dat de beenham op kamertemperatuur is. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de beenham rondom bruin. Leg hem in een braadslede en zet hem in de voorverwarmde oven. Per 100 gram beenham is de oventijd 10 minuten. De kerntemperatuur moet uiteindelijk 65 ˚C zijn, dan is de ham perfect. Verpak de beenham hierna in aluminiumfolie en laat hem 20 minuten rusten.

Smelt in de tussentijd de resterende boter in een pan en bak de ui ca. 5 minuten, al omscheppend op een middelhoge warmtebron, zacht. Voeg de champignons toe en zet de warmtebron hoger. Bak dit al omscheppend nog 3-5 minuten. Breng het op smaak met peper, zout en (blad)peterselie.

Neem de beenham uit de folie en snijd deze in niet te dikke plakken.

Snijd de broodjes open en leg ze op een bord. Verdeel plakken ham over de broodjes en schep een deel van het ui-champignonmengsel erover. Schep er honing-mosterddressing over en serveer direct.

Heb je nog ham over? Geen probleem, deze is koud ook lekker!

Gegrilde bourgondische beenham; slechts € 12.98