Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

ca. 719

Buytenlust Konijnenbout uit eigen streek

Maak zelf 'Knien in het zoer'! Check het recept onderaan de pagina.

ca. 719

Het gewicht is een indicatie, het uiteindelijke gewicht kan iets afwijken. Daarom is de prijs een indicatie.

  • Prijs per kilo14,38
  • Inhoud ca. 610 gram

Combineert goed met...

Hak
Rode kool zonder appel
110
Jan Linders
Kruimig
390
0
Broccoli
099

Productinformatie

Onze Buytenlust konijnenbout is afkomstig van konijnen die op speciaal geselecteerde en gecertificeerde Nederlandse boerderijen volgens zeer strenge criteria op het gebied van dierenwelzijn worden gehouden. Speciaal voor Jan Linders zijn hiervoor de boerderijen geselecteerd in Brabant en Limburg.

Konijn met kerst; dé klassieker van het zuiden
Konijn is een typisch wildgerecht die we in het zuiden maar al te goed kennen. En dat proeft u ook, want of u nu gaat stoven, bakken of braden, ieder recept is een echte Limburgse lekkernij. Dit jaar wel met een twist! Zuid en Oost op één bord met het feestgerecht van sterrenkok René Brienen: Gestoofd konijn met dadels en biersiroop

'Knien in het zoer'
Een heerlijk streekrecept voor 4 personen. Maak zelf eens deze specialiteit uit het zuiden. Naturel konijnenbouten die, na een nacht in huisgemaakte marinade, een fijne zure smaak krijgen.

Knien in 't zoer - Jan Linders

Ingrediënten

konijn
1 dl azijn
2 eetlepels rode wijn
6 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
2 uien
2 theelepels zout
2 plakken ontbijtkoek
2 eetlepels appelstroop
5 eetlepels suiker
50 gram boter of margarine
allesbinder

Bereiden

1. Voorbereiden: Uien pellen en in ringen snijden. In grote kom uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, zout en 5 dl water mengen. Konijn erdoor scheppen en afgedicht 24 uur in de koelkast laten staan. 

2. Bereiden: Konijn uit de marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken. Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen. Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op een laag vuur, afgedekt, konijn in 1 uur gaar braden. Laatste 15 min. van braadtijd deksel verwijderen zodat de saus iets kan indikken.

3. Tot slot: konijn uit de pan nemen en op een schaal leggen. Saus boven andere pan door een zeef schenken. Wijn bij de saus schenken. Saus aan de kook brengen en op een hoog vuur laten indikken tot een mooie, lichtgebonden saus ontstaat (evt. binden met allesbinder). Serveren met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes

In de aanbieding
Konijn is in het zuiden van het land –onze streek- een populair gerecht. Jan Linders wil graag dat zoveel mogelijk klanten van dit mooie product kunnen genieten en komt graag aan de vraag van de consument tegemoet. De vraag naar konijn is tijdens aanbiedingen extra groot en de beschikbaarheid uit onze eigen regio is beperkt. Om die reden bieden we tijdens actieperioden konijnenbouten uit een ander land van herkomst (China). Deze konijnenbouten zijn van dezelfde hoogwaardige kwaliteit en voldoen vanzelfsprekend aan dezelfde normen (park-normering) als de Buytenlust konijnproducten uit onze streek.  Disclaimer
De ingrediënten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.