Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Champignons: recepten en bewaartips

Champignons

Champignons uit Heeswijk
Al onze champignons zijn afkomstig van teler Kanters uit het Brabantse Heeswijk. De champignons worden duurzaam, hygiënisch en milieubewust geteeld, wat bijdraagt aan de unieke smaak en structuur van deze paddenstoelen. En veel verser kan niet, want deze paddenstoelen worden vandaag geplukt en liggen morgen al in de supermarkt!

Gezond en lekker
Champignons bevatten vitamine B12 en zijn zeer rijk aan eiwitten. Dit maakt de champignon tot een geschikte vleesvervanger.

Champignons bewaren en bereiden
Bewaar champignons in de koelkast. Dit kan enkele dagen. Bewaar ze in de originele verpakking, zodat ze kunnen ademen. Houd ze uit de buurt van sterk ruikende groente of fruit. Borstel de champignons voor gebruik schoon met een doek of borsteltje.

Shiitake, kastanje, portobello of 'gewoon' witte
De bekendste en meest gegeten champignon is de witte champignon, wij eten deze champignon zelfs meer dan alle andere champignons bij elkaar.  Naast deze bestaat ons assortiment ook uit een aantal speciale champignons. Zoals shiitake, een sterke champignon die het goed doet in Oosterse gerechten. Klik onderaan de pagina op een van de champignons en ontdek meer over de smaak en het gebruik. 

(Feest)recepten met champignons
Champignons en kerst zijn toch wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een heerlijke rollade met champignons, een mooie varkenshaas met champignon-roomsaus, champignonsoep; wie heeft het niet een keer gegeten tijdens de feestdagen? We koesteren deze tradities, maar gaan wel voor gerechten met een twist. Bijvoorbeeld Kalkoenfilet met prei, wortel, aardappeltjes én champignons.

Ossenstaartsoep met paddenstoelen - Jan Linders
   
Limousin biefstuk met stroganoffsaus - Jan Linders
   
Kalkoenfilet met champignons - Jan Linders

Ons assortiment champignons

099

Champignons fijn

250 gram
139

Champignons middel

400 gram
199

Gesneden champignons

250 gram
1.39 119
119

Kastanje champignons

250 gram
159
Jan Linders

Oesterzwam

150 gram
179
Jan Linders

Portabella

2 stuks
219
Jan Linders

Shiitake

100 gram