Home Champignons: recepten en bewaartips

Champignons

Champignons uit Heeswijk
Al onze champignons zijn afkomstig van teler Kanters uit het Brabantse Heeswijk. De champignons worden duurzaam, hygiënisch en milieubewust geteeld, wat bijdraagt aan de unieke smaak en structuur van deze paddenstoelen. En veel verser kan niet, want deze paddenstoelen worden vandaag geplukt en liggen morgen al in de supermarkt!

Gezond en lekker
Champignons bevatten vitamine B12 en zijn zeer rijk aan eiwitten. Dit maakt de champignon tot een geschikte vleesvervanger.

Champignons bewaren en bereiden
Bewaar champignons in de koelkast. Dit kan enkele dagen. Bewaar ze in de originele verpakking, zodat ze kunnen ademen. Houd ze uit de buurt van sterk ruikende groente of fruit. Borstel de champignons voor gebruik schoon met een doek of borsteltje.

Shiitake, kastanje, portobello of 'gewoon' witte
De bekendste en meest gegeten champignon is de witte champignon, wij eten deze champignon zelfs meer dan alle andere champignons bij elkaar.  Naast deze bestaat ons assortiment ook uit een aantal speciale champignons. Zoals shiitake, een sterke champignon die het goed doet in Oosterse gerechten. Klik onderaan de pagina op een van de champignons en ontdek meer over de smaak en het gebruik. 

Recepten met champignons

Kijk voor de lekkerste recepten met onze champignons uit het Brabantse Heeswijk op Proef het Zuiden!

Ons assortiment champignons