Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Recepten met Queens vis Chili con panga

Chili con panga

Chili con panga

Recept voor 4 personen. Bereidingstijd 35 minuten. 

Ingrediënten
  • 3 Queens Pangafilets
  • 2 blikjes kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 1 zakje kruidenmix chili con carne
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 blikjes tomaatblokjes
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 el zure room
  • zout, peper
  • 4 el zonnebloemolie
  • tortilla chips en komkommerreepjes voor erbij

Werkwijze
Ontdooi de Queens Pangafilets door de vacuümverpakking 20 min. in koud water te leggen. Snijd daarna de Pangafilets in kleine reepjes. Snipper de ui. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en pers uit.

Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de ui samen met de knoflook glazig. Voeg dan de paprikablokjes toe. Open de kidneybonen en het blikje mais en giet af. Voeg dan de kidneybonen toe, samen met tomaatblokjes en de maiskorrels. Voeg de tomatenpuree toe en een paar eetlepels water. Breng op smaak met de kruidenmix chili con carne en de komijn. Proef op er nog zout of peper bij moet. Voeg zo nodig toe.

Laat het geheel even een paar minuten doorkoken. Doe dan de visstukjes erbij en schep voorzichtig om zodat de vis goed bedekt is met de saus. Laat het geheel een paar minuten op laag vuur doorkoken. Serveer in een diep bord en leg in het midden een lepel zure room. Serveer hierbij lekkere tortillachips en komkommerreepjes.