119

Courgette

Courgette: een echte alleskunner! Vers van onze teler uit het Limburgse Hunsel.

119
  • Prijs per 1,19

Combineert goed met...

Perfekt
Tagliatelle
143
Perfekt
Mix tagliatelle roomsaus
081
Vismarine
Gerookte Noorse zalmfilet
699

Productinformatie

Bewaren en bereiden

Om zoveel mogelijk vitaminen en mineralen te behouden, kunt u de groente het beste stomen of stoven. Bewaar courgettes bij 12 graden Celsius, dus niet in de koelkast. Kleine beschadigingen bij aankoop zijn niet erg, zo lang het steeltje maar niet bruin verkleurd is.

Gezond en lekker
Eén portie courgette van 150 gram levert slechts 50 calorieën, terwijl het toch een grote hoeveelheid vezels bevat. Als de groente nog jong is zijn de vezels zachter. Een aanrader dus als je een gevoelig spijsverteringsstelsel hebt.

Courgettes zijn als verse groente bijna onverslaanbaar als het aankomt op het hoge gehalte aan mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Bevatten veel magnesium, vitamine B1 en met name veel vitamine B9. Hierdoor hebben ze een bloeddrukverlagend effect en helpen ze bij de preventie of bij de behandeling van hart- en vaatziekten.

Recepten met courgette
Geen grotere inspiratiebron voor recepten dan de courgette! In plakjes of reepjes gesneden, gebakken, gestoomd of gevuld; de courgette kan alles. Wist u dat u courgette zelfs rauw kunt eten? 

courgettesaladecourgettespiesjesgevulde courgette

  • Inhoud 1 stuk
  • Land van herkomstSpanje

ingrediënten, voedingswaarde, etc.

Land van oorsprong

Nederland


Disclaimer
De ingrediënten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.