Home Pers & nieuws Nieuws Details

Hertog Jan brouwt exclusief bier voor Jan Linders

04-09-2015 17:19

Ongekend
Jan Linders gaat als enige supermarktketen in Nederland het zeer gelimiteerde HJA15/1 Ongekend van Hertog Jan verkopen. Van het speciaalbier wordt slechts één ketel gebrouwen, speciaal voor Jan Linders, omdat de supermarktketen zich al drie jaar op rij de Beste Speciaalbier Supermarkt van Nederland mag noemen.


Gelimiteerd
Het speciaalbier is de eerste in een serie van drie gelimiteerde bieren die de Limburgse brouwer dit jaar op de markt brengt. De letters HJA staan voor Hertog Jan Arcen, 15 staat voor het jaar 2015 en de 1 is voor het feit dat dit het eerste ‘Ongekend-bier’ is in een serie van drie. HJA15/1 is een amber tarwebier met een lichte geroosterde smaak van donkere mout. ‘Dit bier past perfect bij ons: een kwaliteitsproduct uit eigen streek. We zijn er trots op dat Hertog Jan dit bier exclusief voor onze klanten brouwt’, aldus Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders.

Opvallende verpakking
Behalve de zeer gelimiteerde oplage valt ook de verpakking op. Het bier zit in een stenen kruik, 0,5 liter, zonder label aan de buitenkant. Er wordt een zwart envelopje bij ieder flesje geleverd en het is de bedoeling dat deze na het proeven wordt geopend. Het bijbehorende briefje geeft aan wat voor bier het is, vertelt meer over de smaak, de gebruikte ingrediënten en waarom het bijzonder is. De prijs van dit unieke bier is €14,99 (inclusief glas).

Terug