Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders steunt pompoenteler Poelen in strijd tegen voedselverspilling

20-11-2020 15:30

Verspilling van 12.000 pompoenen wordt voorkomen

Nieuw Bergen, 20 november 2020 – Jan Linders haalt als supermarkt van het zuiden al jaren zoveel mogelijk versproducten uit eigen streek en is sterk verbonden met zijn lokale boeren, telers en leveranciers. Daarom was het vanzelfsprekend om pompoenteler Poelen uit Groesbeek te helpen met de verkoop van iets kleinere pompoenen, die normaal gesproken bestemd zijn voor de horeca. Door deze pompoentjes in alle 62 Jan Linders supermarkten te verkopen, wordt de verspilling van ruim 12.000 pompoenen voorkomen. 

"Dit jaar zijn onze pompoenen door de droogte in de zomer wat kleiner dan anders. Normaal gesproken kunnen deze kleine (smaakvolle) pompoentjes goed worden afgezet aan de horeca. Door de sluiting hiervan, lukt dat dit jaar niet. Daarom is het fijn dat Jan Linders nu meebeweegt met onze oogst en er voor zorgt dat deze prachtige producten toch bij de consument op het bord belanden” aldus Chris Poelen, van Groentehof Poelen uit Groesbeek

“Als Jan Linders geloven we dat door samenwerking het verschil in de keten en in de regio wordt gemaakt” zegt Ruth Linders, Unit Manager Vers bij Jan Linders. “Het bericht dat door de sluiting van de horeca onze vaste telers Chris en Laura Poelen uit Groesbeek zouden blijven zitten met hun kleinere pompoenen, was voor ons de reden samen te gaan zitten. Aan de keukentafel onder het genot van een plakje pompoencake hebben we gezamenlijk een actie bedacht”. 

Er zijn door de supermarktketen uiteindelijk ruim 12.000 kleinere pompoenen overgenomen van de Groesbeekse teler. Klanten van Jan Linders kunnen vanaf maandag 23 november voor slechts € 1,- per pompoen genieten van dit mooi streekproduct.

Terug