Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders Lent opent in week van 20 maart weer haar deuren

24-02-2017 10:40

Bouw tijdelijke supermarkt in volle gang

Jan Linders opent in de week van 20 maart aanstaande haar nieuwe -tijdelijke-supermarkt aan de Frankrijkstraat 2 in Lent. Het bestaande pand brandde afgelopen nieuwjaarsnacht volledig uit. Minder dan drie maanden later staat er een tijdelijk winkelpand dat niet onderdoet voor de supermarkt die de klanten in Lent gewend zijn.

Ferry Moolenschot, Directeur Supermarkten en daarmee bij de supermarktketen onder andere verantwoordelijk voor vastgoed, is verheugd te kunnen melden dat Lent vanaf heel binnenkort weer over een eigen supermarkt beschikt. “De afgelopen maanden moesten onze klanten in Lent het noodgedwongen zonder supermarkt in hun directe omgeving doen. Hoewel we de pijn hebben proberen te verzachten door een wekelijkse korting op boodschappen bij onze andere supermarkten aan te bieden en door het inzetten van een pendeldienst voor klanten zonder vervoer, was en is deze situatie natuurlijk erg vervelend. Onze prioriteit de afgelopen maanden lag dan ook bij het zo snel mogelijk realiseren van een tijdelijke winkel. Met dank aan de Gemeente Nijmegen hebben we op steenworp afstand van de bestaande winkel een locatie gevonden. Wij zijn de gemeente dankbaar voor deze fantastische samenwerking. Inmiddels is de bouw in volle gang en openen we in de week van 20 maart onze deuren.”

Tijdelijke supermarkt
Gemeente Nijmegen zegde onmiddellijk na de brand volledige medewerking toe aan Jan Linders Supermarkten om zo snel mogelijk te kunnen herstarten. Hierdoor werd een tijdelijke winkel op een in eerste instantie onmogelijke locatie toch mogelijk. De tijdelijke winkel wordt namelijk voor een gedeelte over de watergang aan de Frankrijkstraat geplaatst, waardoor een winkel met een vloeroppervlakte van 1500 m2 met 40 parkeerplaatsen gerealiseerd kan worden.

Er is onder andere voor deze locatie gekozen omdat deze centraal ligt, goed bereikbaar is, geen verkeersimpact heeft op de nabij gelegen basisschool en samen met de bestaande parkeerplaats voldoende ruimte biedt voor het winkelend publiek. De tijdelijke winkel wordt gebouwd door Neptunus, een specialist in kwalitatieve, semi-permanente gebouwen.

Renovatie
Het door brand getroffen oorspronkelijke winkelpand aan de Frankrijkstraat 1 in Lent wordt momenteel gerenoveerd. Jan Linders Supermarkten verwacht in september van dit jaar terug te kunnen keren naar de oude locatie. De nieuwe winkelformule die de supermarktketen sinds 2016 geleidelijk uitrolt over de bestaande vestigingen, wordt in de gerenoveerde winkel direct ingepast. Dit betekent dat klanten van Jan Linders in Lent vanaf september kunnen rekenen op een nóg ruimer assortiment en meer winkelgemak. Tot die tijd kunnen klanten dus terecht in de tijdelijke winkel van Jan Linders Supermarkten aan de Frankrijkstraat 2.

Hartverwarmende reacties
De supermarktketen mocht na de brand rekenen op vele hartverwarmende reacties. Ferry Moolenschot: “We zijn onze klanten hier erg dankbaar voor. We kijken er dan ook naar uit hen binnenkort weer te verwelkomen in een mooie en ruime winkel op steenworp afstand van ons oorspronkelijke pand. Natuurlijk vieren we de opening met een aantal mooie acties.”

Terug